MENU

Рятувальники ДСНС зустріли 102 особи із Донеччини

723 1

2 лютого завдяки злагодженій взаємодії рятувальників з волонтерськими організаціями, а також за підтримки  органів влади,  з міст та селищ Донецької області, котрі  регулярно попадають під обстріли, до Києва було вивезено 102 особи, з яких 20 дітей. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Загалом протягом двох днів до столиці прибуло 175 особи,  з яких 38 дітей. 

Оскільки передбачається збільшення кількості людей, що бажають виїхати зі Сходу, з 20 областей України до столиці прибули офіцери разом з психолог
ами в кількості 40 чоловік.

Через транзитний пункт у м. Константинівка вимушені переселенці спершу потрапили до Словянську,  потім до Харькова, а далі до Києва, де їх зустрічали працівники Служби порятунку "101".  Також в залі очікування № 2 були присутні працівники соціального захисту, які у свою чергу роз’яснювали мешканцям сходу, як і де в подальшому отримати соціальні виплати, що гарантує держава.

Рятувальники вирішували питання щодо подальшої доставки людей із столиці до тих регіонів, які вони самі обрали. Більшість виявила бажання вирушити до Київської та Черкаської областей, частина – до Чернігівської, Житомирської, Івано-Франківської, Сумської, Запоріжської, Вінницької, Дніпропетровської, Одеської, Львівської та Полтавської областей.  Проте декого з гостей краю зустрічали родичі та друзі,  щоб забрати до себе.

Переселенці, чекаючи наступного потяга або на своїх близьких та родичів, мали змогу відпочити та покуштувати чай з бутербродами. Працівники психологічної служби приділили увагу кожному, а в разі необхідності були готові надати екстрену психологічну допомогу новоприбулим
 переселенцям, аби допомогти їм подолати шоковий стан.

Під час спілкування громадяни виказували свою стурбованість з приводу ситуації в якій вони опинились, та дякували співробітникам Служби порятунку за те, що не залишили їх у скрутний час. 

Як зазначають столичні психологи-рятувальники, не зважаючи на загальну втому та напружений психо-емоційний стан людей, усі вони були досить доброзичливими та легко йшли на контакт з працівниками ГУ ДСНС України у м. Києві. 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини