MENU

Немиря закликає ЄС надати Україні чітку європейську перспективу. ВІДЕО

779 0

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету Верховної Ради України з прав людини Григорій Немиря закликав Європейський Союз надати Україні чітку європейську перспективу під час саміту «Східного партнерства» у Ризі. Про це повідомляється на офіційній сторінці партії "Батьківщина" у "Фейсбуці".

«Зараз Україна знаходиться у ситуації, коли на кону стоїть саме виживання нашої держави. У таких умовах наша боротьба за існування незалежної суверенної України буде успішнішою, якщо наша держава отримує чітку європейську перспективу», - сказав він, виступаючи на конференції «На шляху до трансатлантичної стратегії для Східної Європи», яку проводила відома експертна інституція «Атлантична Рада» у Вашингтоні.

За словами Григорія Немирі, «потрібно припинити гру, в якій двері і не відчинені, і не зачинені».

«Україна повинна отримати європейську перспективу, а в майбутньому, в разі виконання необхідних критеріїв, стати членом ЄС, - зазначив голова Комітету.

- Метою «Східного партнерства» та Європейської політики сусідства було створення кола друзів. Зараз Україна має коло вогню, а не коло друзів. Не залишайте нашу державу один на один з агресором, нам потрібна ваша допомога».

За його словами, «для українців, які чітко визначили шлях нашої держави під час Революції Гідності, важливо почути це під час саміту «Східного партнерства», який відбудеться в Ризі у травні цього року».

Григорій Немиря також наголосив на важливості надання Україні та Грузії під час Ризького саміту безвізового режиму з ЄС за умови виконання необхідних критеріїв, як це відбулося у випадку з Молдовою.

Пропозиції заступника Голови партії «Батьківщина» підтримали голова Комітету із закордонних справ європейського парламенту Ельмар Брок, колишній єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле та інші спікери, які брали участь у панелі «Шлях вперед для Східного партнерства».

Крім того, Григорій Немиря закликав США та ЄС до спільних узгоджених дій, спрямованих на розв'язання кризи в Україні. Зокрема, він наголосив на необхідності надання нашій державі зброї для захисту та забезпечення процедури моніторингу зовнішніх кордонів та верифікації цього процесу.

У конференції також взяли участь міністри закордонних справ Центральної та Східної Європи, заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен, голова Комітету у закордонних справах європейського парламенту Ельмар Брок, Маршалок Сейму Польщі Радек Сікорскі, колишній єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле, радник з питань закордонної та безпекової політики канцлера Німеччини Крістоф Хойзген, сенатори США, посадовці, політики й експерти США та Європи.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини