MENU

Патріарх Філарет нагадав американцям про захист України, згідно Будапештського меморандуму

2294 0

3 лютого 2015 року очільник УПЦ Київського Патріархату Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прибув до Вашингтону з наміром взяти участь у Національному молитовному сніданку за участі Президента США Барака Обами. Патріарха супроводжував Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Спершу глава УПЦ КП відвідав посольство України у Сполучених Штатах Америки та поспілкувався із послом Олесандром Моциком.

Предстоятель Київського Патріархату обговорив з Олександром Моциком соціально-політичну ситуацію в Україні, російську окупацію Криму та перебіг війни на Донбасі. Олександр Моцик розповів Патріарху Філарету про діяльність посольства України у Вашингтоні та діяльність США у підтримці України у війні за незалежність.

Патріарх Філарет благословив співробітників посольства. Після зустрічі із українськими дипломатами відбулася прес-конференція Предстоятеля Київського Патріархату для засобів масової інформації української діаспори у США та власних кореспондентів українських медіа у Вашингтоні.

Владика нагадав присутнім журналістам, що Україна свого часу довела миролюбність, коли в 1994 році віддала весь потенціал ядерної зброї, який був третім за обсягами у світі. Тоді був підписаний Будапештський меморандум, і гарантами виступили США, Британія та Росія. "Якщо Будапештський меморандум не буде дотриманий, довіра до міжнародних договорів у світі буде втраченою", - зауважив Патріарх Філарет.

Предстоятель Київського Патріархату зазначив, що під час візиту до США буде мати зустрічі з американськими політиками і буде просити у них допомоги і підтримки для України, аби захистити її Незалежність. Архіпастир також закликав діаспору підтримати Україну коштами та гуманітарною допомогою населенню, яке страждає від агресії на Донбасі, а також молитвами за мир та спокій в Українській державі.

3 лютого Патріарх Філарет у приміщенні Конгресу США провів зустріч із членом Палати представників Конгресу США, членом Республіканської партії Пітером Джеймсом Роскамом.

Патріарх та конгресмен обговорили соціально-політичну ситуацію в Україні, а також перебіг бойових дій на Донбасі. Предстоятель Київського Патріархату нагадав конгресмену Роскаму про обов'язок США допомагати Україні у захисті її Незалежності, адже США є гарантом Будапештського меморандуму 1994 року.

У зустрічі також взяли участь Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній та голова парафіяльної ради храму святого Андрія Первозваного у Блумінгдейлі Іван Яресько.

Того ж дня Філарет у Вашингтоні провів зустріч із сенатором від штату Арізона, членом Республіканської партії США Джоном Маккейном. Владика нагородив сенатора церковним орденом Святого княза Володимира І ступеня за активну позицію з підтримки України під час подій Євромайдану та російської окупації Криму та Донбасу.

Також Патріарх Філарет обговорив із сенатором Маккейном соціально-політичну ситуацію в Україні, а особливо ситуацію на фронті. Глава УПЦ КП нагадав сенатору Маккейну про обов'язок США допомагати Україні у захисті її незалежності, позаяк США є гарантом Будапештського меморандуму 1994 року.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини