MENU

Влада знову змушує киян вирішувати проблеми міста за власний кошт

988 0

Міський голова Києва Віталій Кличко анонсував подорожчання проїзду в метрополітені та наземному транспорті з 9 лютого.

Нинішня столична влада, на жаль, діє в стилі своїх попередників. Замість того, щоб шукати ефективних шляхів вирішення фінансових проблем міста, вона просто звалює їх на плечі звичайних громадян.

Ми розуміємо, що в економічній ситуації, яка склалася на даний момент, діючі тарифи не відповідають реаліям.

Проте, влада, схоже навіть не намагалася знайти альтернативних шляхів підвищення рентабельності КП «Київський Метрополітен», залучення додаткового фінансування або хоча би забезпечення надходження належних прибутків.

Більше того, гостро стоїть питання доцільного використання коштів. Ми прекрасно пам’ятаємо, що після чотирикратного підняття тарифів за часів Черновецького, обіцяної модернізації рухомого складу та шляхів метро не було здійснено.

Тож потрібно спочатку попіклуватися про це. Ніхто не проводив реального аудиту метрополітену, через різні сумнівні схеми громада втрачає мільйони гривень, які мають надходити КП «Київський Метрополітен» від реклами, а натомість осідають приватних кишенях.

Перш, ніж чинити додаткове фінансове навантаження на киян, влада повинна переглянути різні неефективні конкурси, які були проведені і не виконуються, завдаючи місту значних збитків. Слід виключити корупційні чинники, усунути кумівство при кадрових призначеннях та ретельніше перевіряти кандидатів на посади на предмет наявності конфліктів інтересів.

Влада та пов ’ язані з нею бізнес-структури повинні припинити розглядати міський бюджет як джерело отримання прибутків. Комунальні підприємства є власністю міської громади, тому вона повинна отримувати від них свій певний зиск, а не лише вирішувати їх фінансові проблеми за власний рахунок.

Ми виступаємо проти підвищення ці на проїзд у міському транспорті в лютому цього року, вважаючи за можливе відкласти це хоча би до третього кварталу поточного року. Тим більше, що за наявності політичної волі у міського голови та його тотальної більшості у Київраді, є всі можливості вжити відповідних необхідних заходів.

Олег ЧЕРНЕЦЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини