MENU

МВС відкрило кримінальне провадження стосовно російського журналіста Доренка

1404 3

Головне слідче управління МВС України почало досудове провадження за фактом закликів до зміни територіальної цілісності України, які поширюються в мережі Інтернет від імені російського блогера, колишнього журналіста Сергія Доренка. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ. 

Встановлено, що в мережі Інтернет поширюється публікація під заголовком «Сергій Доренко: Кращий вихід для України – це розділення», із закликами до зміни державного кордону України та її території.

«Центральная, Южная и Восточная Украина входят в состав России областями без всяких дурацких автономий. Западная Украина идет к такой-то матери, и все счастливы. Чем плоха идея?»– йдеться у публікації.

Дані дії підпадають під дію ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

На даний час проводяться оперативні заходи щодо встановлення осіб, причетних до розповсюдження даної інформаціїі авторства закликів, що мають ознаки злочину. Даний злочин передбачає обмеження волі на строк до трьох років.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини