MENU

Тимошенко наполягає на зверненні до Гаазького суду. ВІДЕО

1247 1

Голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наполягає, щоб Україна вже цього тижня звернулася до Гаазького трибуналу щодо злочинів керівників Російської Федерація та лідерів так званих ЛНР і ДНР, які причетні до військової агресії на Сході України та загибелі десятків тисяч українців. Про це вона заявила під час Погоджувальної ради керівників парламентських фракцій та комітетів.

«Минулого тижня ми визнали юрисдикцію Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Це означає, що в нас сьогодні діє право ініціювати порушення кримінальних проваджень проти тих керівників РФ і «керівників ЛНР та ДНР», які вбили вже, по суті, десятки тисяч українців», - зазначила Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що в п'ятницю Генеральний прокурор заявив у парламенті, що готові всі слідчі матеріали, необхідні для звернення до Міжнародного кримінального суду.

«Зараз потрібні політичні дії», - наголосила вона.

За словами Тимошенко, «негайно, з усіма цими матеріалами, ГПУ, Міністерство юстиції, СБУ мають звернутися цього тижня до Міжнародного кримінального суду в Гаазі і почати процес притягнення до кримінальної відповідальності всіх, хто винен в агресії проти України». 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини