MENU

Березовець: «Відставка Яреми послужить гарним уроком для всіх високопосадовців»

1093 1

Відставка Яреми стала можливою тому, що таке рішення прийняв Порошенко - виключно тому. Критика була дуже довготривала, вона почалася ще з літа, але остаточну крапку поставив саме президент.

Порошенка можна критикувати за повільність в ухваленні рішень, але він фактично взяв на себе відповідальність за помилки Яреми (перед призначенням Порошенко казав, що це його кандидатура, він йому довіряє, тобто, по суті, розділив із ним відповідальність) - і це достатньо серйозний крок.

Щодо Шокіна, то на сьогоднішній день його кандидатура є однією з найбільш фахових у Генеральній прокуратурі. Але у неї є як свої плюси, так і мінуси.

По-перше, ми знаємо, що свого часу Шокін відкривав справи на багатьох одіозних діячів епохи Януковича: і на Бориса Колеснікова, і на покійного Євгена Кушнарьова. Тому можна сказати, що це людина не безталанна, не безнадійна.

Мінус у тому, що він достатньо довго працював у прокурорській системі. І, звісно, має там багато"своїх" людей, які йому близькі. Буде складно почати їх саджати.

Обрання Шокіна означає, що депутати домовилися ще до голосування. Бо "Народний фронт" відмовлявся голосувати, якщо вони не призначать заступниками близьких до них людей. Оскільки за Шокіна таки проголосували, значить, "Народному фронту" пообіцяли дати можливість "обставити" нового генпрокурора своїми людьми.

Прецедент з Яремою показав - ніхто не вічний. За Януковича було неможливо навіть уявити, щоб людина була знята з посади під тиском громадськості.

Тому Шокін, який би він не був, тепер, природно, буде змушений реагувати на всю критику. І так само буде його критикувати президент Порошенко. Це є головним позитивом ситуації з відставкою Яреми. Я переконаний, що це послужить гарним уроком для всіх високопосадовців.

Тарас БЕРЕЗОВЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини