MENU

Яценюку завадять провести антисоціальні поправки - експерт

1711 1

“Уряд зіткнеться із серйозними труднощами, якщо представить до Верховної Ради пакет непопулярних реформ без проведення діалогу із суспільством та депутатами” - так прокоментував перспективи ухвалення змін до бюджету політолог Володимир Фесенко.

“Умови, які висуває МВФ, є зрозумілими для західних експертів, проте є не дуже зрозумілими і навряд чи прийнятними для зневіреного і роздратованого українського виборця. Вже досить давно триває дискусія і щодо підняття пенсійного віку, і щодо приведення цін на енергоносії до ринкового рівня. Проте запровадження подібних реформ саме зараз може викликати гостру критичну реакцію у суспільстві. За останній рік гривня девальвована на 300%, ціни виросли, а зарплати залишилися на колишньому рівні. Все більше категорій громадян переходять за межу реального прожиткового мінімуму.

В таких умовах і громадяни, і політичні сили будуть вимагати від Уряду та прем’єр-міністра звіту про проведені реформи та чіткого плану виправлення економічної ситуації. Яценюку буде важко зібрати голоси в залі Верховної Ради без тривалих консультацій та переговорів, а також без відповідної медіа-підтримки.

Опозиція, природно, не буде голосувати за непопулярні рішення. В даних голосуваннях марно сподіватися і на голоси депутатських груп мажоритарників, вони найбільше спілкуються з виборцями і не стануть підставлятися у «слизьких» питаннях. Що стосується власне коаліції, то найбільше запитань до Уряду при обговоренні соціальних скорочень поставить Ляшко, і ці питання будуть прогнозовано гострими. Саме фракція Ляшка всередині коаліції стане найбільш жорстким критиком відповідних урядових ініціатив” – додає експерт.

«Уряду не вдасться провести пакетом непопулярні рішення без обговорення, а під час парламентських дебатів найбільш одіозні ініціативи не будуть підтримані як мінімум фракціями Радикальної партії і "Самопомочі"» - прогнозує Фесенко.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини