MENU

Фракція «Батьківщина» оприлюднила звернення до Арсенія Яценюка

3912 8

Фракція партії "Батьківщина" у Верховній Раді оприлюднила на офіційній сторінці у "Фейсбуці" звернення до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка:

"Шановний Арсеніє Петровичу!

Кабінет Міністрів України завершив підготовку до укладення Меморандуму з Міжнародним Валютним Фондом щодо програми розширеного фінансування, яка, зокрема, передбачатиме низку кардинальних законодавчих змін.

Це, насамперед, зміни до Закону про Державний бюджет 2015 року, пенсійного законодавства та законодавства, яким регулюється соціальний захист громадян.

Наголошуємо, що жорсткі заходи економії, на яких наполягає МВФ, спричинять соціальну напругу в суспільстві.

Відтак прозорість законодавчого процесу, покликаного забезпечити виконання домовленостей із Фондом, є конче необхідними заради збереження суспільної довіри до української влади, бодай на мінімальному рівні.

Водночас, Кабінет міністрів досі не передав до Верховної Ради всіх законопроектів, які мають бути підготовлені на виконання вимог МВФ.

Таке зволікання викликає обурення у народних депутатів, представників експертного середовища та громадянського суспільства, і призведе до браку часу в законодавців для якісного опрацювання відповідних документів.

Фракція партії «Батьківщина» ставить Уряд до відома, що не підтримуватиме практику «авралу» в законодавчому процесі, надто в ситуації безпрецедентної економічної кризи, інституційної недостатності держави, кардинального скорочення ресурсної бази самоврядування та граничного зубожіння людей.

Наполегливо просимо Уряд негайно оприлюднити та внести до парламенту весь пакет законопроектів, підготовлених на виконання попередніх домовленостей з Місією МВФ в Україні, окрім зареєстрованого сьогодні законопроекту про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2015 рік».

Діючи виключно в межах Закону про регламент Верховної Ради, фракція «Батьківщини» готова максимально сприяти предметному та оперативному розгляду зазначених законопроектів у парламентських комітетах".


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини