MENU

Майдан. Територія Гідності має стати територією Рівності - думка

1314 0

Бігла на прес-конференцію в Кризовий медіа-центр через Майдан та по Інститутській – бачила багато-багато людей із квітами. Вони йшли неквапливо, спиняючись біля кожного місця загибелі Героїв Небесної Сотні. Та пройти зможуть не всі. Навіть з тих, хто сам ледь не загинув. На Майдані. На війні.

Просто не зможе, якщо зараз – в інвалідному візку. Майдан – наша Територія Гідності – також має стати Територією Рівності. Але поки на Майдані рівні не всі. Високі бордюри, безальтернативні сходинки – це все робить людей з особливими потребами просто безпорадними.

"Рівність для всіх людей на Майдані забезпечується дуже легко політичною волею до цього Київського міського голови Віталія Кличка", – сказав на прес-конференції Василь Гацько, голова партії і фракції ДемАльянсу у Київраді. У столичного мера для цього є все: і комунальні будівельні підприємства, і бюджет, і законодавчі підстави, точніше, зобов'язання зробити умови для пересування людини в інвалідному візку.

Власне, сьогодні ДемАльянс закликав столичного мера згадати про тих, хто виніс його на своїх руках і ногах у крісло мера, і зробити Майдан Територією Рівності. А далі – розширити цю Територію Рівності на всю столицю.

Масштаб проблеми, за даними Олексія Краснощокова, голови Громадської Організації "Підмога.Інфо" такий: приблизно 150 тисяч киян з інвалідністю, для багатьох з них наше місто – як ворожа територія, яку на інвалідному візочку треба брати штурмом.

Отже, ДемАльянс вимагає:

1) не допустити до фіналу конкурсу проектів з реконструкції Майдану задля увічнення пам'яті Революції Гідності жодного, де не буде враховано особливі потреби 150 тисяч киян і гостей столиці – а саме не буде запропоновано БЕЗБАР'ЄРНОГО СЕРЕДОВИЩА.

2) Не надавати більше земельних ділянок тим будівельним компаніям, які ігнорують вимоги закону і будують такі під'їзди, що стають проблемою для людей з особливими потребами. Вдумайтеся, зараз лише 4% будівель у Києві мають пандуси та инші необхідні елементи для людей з інвалідністю.

3) Закуповувати за бюджетні кошти тільки такий громадський транспорт, яким можуть скористатися люди із особливими потребами.

До речі, до особливі потреби, або обмежена мобільність – це те, що трапляється абсолютно з кожною людиною! Дитячий візочок із абсолютно здоровою людиною теж потребує безбар'єрного міського простору.

ДемАльянс запрошує киян приєднатися до творення безбар'єрного середовища у Києві: ГО"ДемАльянс Допомога" та Київський міський журнал "Хмарочос" 28.02 та 1.03 проведутьПерший Київський Urban Fest, де покажуть методи, інструменти та можливості самостійного поліпшення міста, важливість культури, як чинника, що формує громадянина, познайоми з діючими та урбан ініціативами в Києві: Територія Гідності, Безбар'єрний Київ, СпільноКиїв, та багато інших

Організатори Першого київського Urban Fest - ГО "ДемАльянс Допомога" та Київський міський журнал "Хмарочос", – вважають, що зміни можливі тільки за умови підтримки містян, які мають прагнути жити у комфортному для всіх середовищі. Формат заходу – діалог між киянами, громадськими та міськими ініціативами про можливу взаємодію і про майбутнє Києва.

Наталя СОКОЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини