MENU

Як позбавити Росію права вето в Радбезі ООН

6388 10

Росія постійно зловживає правом вето для того, щоби блокувати будь-які проекти резолюцій ООН щодо конфлікту на Донбасі. Позбавити її права ветувати важливі рішення щодо України можливо лише визнавши Росію стороною конфлікту на Донбасі і країною агресором у війні проти України.

Росія заперечує свою військову присутність на Донбасі. Але навіть вона не зможе заперечити своєї військової присутності в окупованому Криму, який вся світова спільнота визнає українською територією.

МЗС та українські дипломати мають негайно скерувати до Ради Безпеки ООН подання на визнання Росії стороною конфлікту в Криму та на Донбасі, а також країною-агресором проти України, що автоматично позбавить Москву можливості блокувати резолюції Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні.

Довідка:

Сьогодні п'ять країн: Китай, Франція, СССР (правонаступником якого 1991 року стала Російська Федерація), Велика Британія і США – мають спеціальний статус постійних членів Ради Безпеки ООН, а також спеціальне право голосування, відоме як "право вето", яке вони отримали завдяки їхній ключовій ролі у створенні Організації Об'єднаних Націй.

Згідно зі Статутом ООН, рішення Ради Безпеки з питань процедури вважаються ухваленими, коли за них подано голоси дев'яти членів Ради, включаючи голоси, котрі збігаються з ними, всіх постійних членів Ради. До того ж, сторона, що бере участь у суперечці, повинна утриматися від голосування під час ухвалення рішення.

Олег ТЯГНИБОК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини