MENU

Тимошенко до Порошенка: Будь-яке зволікання пришвидшує смерть Савченко

2195 8

Голова фракції партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням домагатися негайного звільнення Надії Савченко відповідно до останніх домовленостей у Мінську. Адже будь-яке зволікання наближує невтішний фінал і ставить на межу загибелі цю мужню жінку, здоров'я якої до крайньої межі виснажене тривалим голодуванням.

Повний текст звернення:

Вельмишановний пане Президенте!
 
Виповнилося 70 днів, відколи у московській в’язниці голодує Надія Савченко – самовідданий і героїчний патріот України, офіцер ЗСУ, депутат Верховної Ради України та член Парламентської асамблеї Ради Європи.
 
Після переговорів у Мінську в «нормандському форматі» 11-12 лютого цього року було оприлюднено інформацію про досягнення домовленості щодо обміну полоненими – «всіх на всіх». До цього  переліку мала увійти і Надія Савченко. Однак влада Російської Федерації відмовляється відпустити її.
 
Надзвичайно тривалий термін голодування ставить Надію на межу загибелі, але адміністрація закладу ув’язнення не допускає до неї лікарів з України. Її здоров’я і саме життя цілковито залежать від медичного персоналу тюремної лікарні.
 
Надія відмовилася від медикаментозної підтримки життєвих функцій організму, бо обґрунтовано не довіряє якості невідомих ліків, що вводилися їй через катетер. Це створює додаткову загрозу її життю.
 
Депутати фракції партії «Батьківщина» у Верховній Раді України звертаються до Вас, пане Президенте, з невідкладним і дуже наполегливим проханням у першорядному порядку домагатися звільнення Надії Савченко відповідно до норм Статуту Ради Європи та останніх домовленостей у Мінську «в нормандському форматі».
 
Також просимо Вас активно підняти питання допуску до української полоненої лікарів з України, або міжнародного консиліуму, в ході Ваших зустрічей з керівниками держав, які прибули до Києва на відзначення річниці «Небесної сотні».
 
Ми цінуємо Ваші зусилля, пане Президенте, які Ви спрямовуєте на досягнення миру в Україні, на звільнення кожного полоненого чи заручника терористів.
Водночас вважаємо за необхідне наголосити, що загибель Надії Савченко ляже величезним тягарем на сумління кожного з нас.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини