MENU

Виграти боротьбу можливо лише за умови сильної економіки - Скоцик

1926 0

Без сильної економіки Україна не зможе виграти війну. При цьому йдеться не тільки про війну із зовнішнім агресором, а й про подолання бідності і конкурентну боротьбу на міжнародному ринку.

 

Про це заявив лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик під час з’їзду партії, який відбувся 21 лютого у Киеві.

 

«Ми об’їздили практично всю країну і побачили три ключові проблеми, які потрібно вирішити вже найближчим часом. По-перше, це забезпечити оборону країни і перемогти зовнішнього агресора, що неможливо без сильної економіки. По-друге, це перемога над бідністю в країні, яка неможлива без створення умов, коли громадянин зможе забезпечити собі гідний дохід. По-третє, це перемога України у конкретній боротьбі на світових ринках, що неможливо без створення сильної переробної промисловості, використання інновацій і науки”, - наголосив Скоцик.

 

Для пояснення позиції Віталій Скоцик навів економічну статистику воєнних витрат та наголосив, що саме АПК є флагаманом, який врятує економіку України.

 

«Кожен місяць війни коштує нам багато грошей. Щодня ми втрачаємо людей, гинут люди. Свого часу Уінстон Черчіль пообіцяв новопризначеному воєнному кабінету багато роботи, а рецепт перемоги окреслив двома словами — економіка і наука. Нині так склалося, що агросектор - це той сегмент економіки, який найшвидше допоможе стати на ноги українській економіці. Це допоможе нам виграти війну із зовнішнім ворогом, війну з бідністю, і війну за власне «місце під сонцем» на міжнародній арені», - сказав у своєму виступі політик.

 

Лідер аграріїв підкреслив, що основою сильної економіки є заможний громадянин.

 

«Німецьке «економічне  чудо» мало в своїй основі принцип заможного громадянина. Сьогодні до 60 % своїх доходів домогосподарства витрачають на харчі. Українці бідні, дуже бідні! Наше друге велике завдання полягає в тому, щоб створити українцю такі умови, коли він зможе заробити на себе і свою сім’ю. Найсприятливішими ці умови будуть у аграрному секторі та суміжних галузях. Вже зараз так чи інакше у агросекторі та суміжних галузях задіяний кожен 3-й українець. Але наше завдання зробити так, щоб ці люди отримали гідний дохід. І це реально, якщо ми продукуватимемо більше готових товарів з високою часткою доданої вартості. Заможний громадянин зможе більше допомогти своїй країні», - переконаний Скоцик.

 

Підсумовуючи, політик наголосив, що Україні потрібно бути активною, щоб перемагати на світових ринках. 

«Демократичний світ хоче, щоб у нас була демократія. Але він так само бачить в нас своїх конкурентів. Тому Україна має вибір, або стати економічно-розвиненою і конкурентноздатною державою, або залишатися сировинним придатком для розвиненого світу. Сьогодні ми є серйозними гравцями у експорті кукурудзи, пшениці, ріпаку. Але ми повинні експортувати готову продукцію. Тоді зможемо в рази більше заробляти, більше інвестувати у соціальну інфраструктуру і власний розвиток. На цьому шляху нам потрібна чітка стратегія на 35 років і та сила, яка здатна цю стратегію реалізувати.

Саме Аграрна партія України і повинна стати цією політичною силою. У нас багато роботи попереду, але ми звикли працювати і досягати результатів», - резюмував Скоцик. 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини