MENU

Для тих, хто радіє поверненню 90-х

4423 0

Зараз, коли спіраль історії закрутилася "назад у 90-і", дехто намагається ідеалізувати той період - чи то по молодості, чи по забудькуватості. Ці люди діють за принципом "запам'ятовуй лише хороше". ІМХО, за тим самим принципом ватники ідеалізують часи СРСР.

Авжеж, у 90-х було безбашенно й весело, один светр Boys, футболка Chanel, "амаретто" і все таке. Але то загалом був дикий і лихий час, на граблі якого наступати боронь боже.

Ціни з шістьма нулями, які галопують не щодня, а щогодини. Вимушений піст - не тому що в календарі, а тому що їсти нічого. Купити нема на що. Піврічні, а місцями півторарічні борги по зарплатах. Бартер замість грошей (скільки пар калош коштує телевізор?), колапс виробництва, лежачі заводи. Віялові відключення електрики. Шалений розгул злочинності, повсюдна стрілянина й "розподіл власності". Базари на стадіонах, спекулянти без гальм. Професори, що мусять торгувати на товчках, щоб звести кінці з кінцями. Юфа з "Меркурієм" та інші "МММ". Трансформація найбільш нарваних рекетирів в олігархів. Прихватизація Донбасу бандитами. "Біле братство" та інші сумнівні пастирі, які підбирають занепалі душі. Масовий виїзд за кордон. Палена горілка в кожному кіоску. Срачі рухівців із республіканцями, які вилились у "екс-комуніст Кравчук - найменше з лих" і зрештою привели до влади "червоного директора Кучму". Вбивства Чорновола, Гонгадзе...

Однакові стартові можливості з прибалтами - і болт замість реальних реформ. І це ж, врахуйте, при тому, що тоді не було війни з сусідньою ордою.

Так народжувалася нова країна. На жаль, вона народилася калікою. І тепер отримала шанс переродитися.

Наша карма погана, але шанс є. Треба працювати над собою і над країною, а не плисти за течією - це слід зарубати собі на лобах і не повторювати помилок 90-х.

Dmytro Lykhoviy


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини