MENU

Як супермаркети маніпулюють нами під час продуктової паніки

4259 0

Вчора ввечері купував продукти і звернув увагу, що виробники задіяли всю маркетингову зброю, яка змушує людей тягнутись до полиць. Вони і раніше підступно маніпулювали. Наприклад, робили візки настільки великими, що кількість ваших покупок здавалась сльозою. Або викладали овочі біля входу, щоб, купивши щось корисне і заспокоївши совість, ви крокували за пивом та чіпсами. Перелік можна продовжувати безкінечно, але зараз вони найбільше почнуть хитрувати з ціною. Пропоную розглянути деякі варіанти.

Золотий унітаз

Попереду виставляється найдорожчий товар у категорії. Наприклад, гречка за 60 гривень чи туалетний папір за 170. Навіть якщо ціна видається абсолютно нереальною, ви на підсвідомому рівні порівнюватимете іншу гречку та туалетний папір з цією вартістю. І, звісно, вона вам видасться мізерною.

700 грамів

Частіше за все використовується у відділі круп, але зустрічається і в інших рядах. Ідея в тому, що ви порівнюєте ціни і майже не дивитесь на вагу, бо це ж точно має бути 1 кг. Зі зрозумілих причин, скинувши навіть 10%, виробник може стати «дешевшим» для покупця.

9,99 гривень

Відомий усім трюк із ціною створює враження, що продукт коштує 9 гривень, хоча ви за нього викладете цілий червонець. Підвох в тому, що навіть знаючи про цей «гачок», ви все одно на нього потрапите.

Чай + печиво

Поєднуючи товари в комплект, виробник не лише створює враження вигідної покупки, але й зводить до мінімуму порівняння цін. Погодьтеся, мало хто полізе за калькулятором, аби ділити вартість.

Ціна за 100 грамів

У сирних та ковбасних відділах супермаркетів ціну почали вказувати за 100 грамів. По-перше, це не так лякає покупців, а по-друге створює враження, що сосиски за 6 гривень у магазині дешевші, ніж їхні тезки на ринку за 50.

Акція

Слова «акція», «знижка» та «суперпропозиція» діють навіть у тому випадку, коли продукт став ще дорожчим. Особливо, коли вивіска написана червоним кольором.

Порожня полиця

Ноу-хау українських супермаркетів, які спеціально затримують викладку товару, аби люди боролися за останню пачку гречки. Таких «останніх» пачок за день може бути до ста.

Олександр ТОДОРЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини