MENU

Вони їдуть вчити «нерозумних хохлів», як треба жити - блогер про еміграцію російських «лібералів» в Україну

177 0

Альфред Кох

 

У зв'язку з тим, що останнім часом відчутно збільшилася (і особливо після вбивства Бориса Нємцова) кількість росіян, що попросили політичного притулку в Україні, ось що маю сказати.

Більш-менш постійно я мешкаю в Москві з 2000 року. І за весь цей час я жодного разу, підкреслюю - ЖОДНОГО не зустріла при спілкуванні з росіянами адекватного ставлення до України та українців. Максимум лояльності до нас "по-московськи" - це визнання українців рівними великому і могутньому стихійному лихові під назвою "росіяни". Що є всього лише наслідком популярної в Росії пошесті, що "русскіє і украінци - одін народ".

Я не хочу сказати, що осудних росіян тут немає. Є, але я їх знаю виключно з соціальних мереж. І, що цікаво (я помітила це нещодавно), етнічно вони, переважно, не росіяни - євреї, татари, башкири, ті ж самі українці, предків яких нелегка занесла колись у Росію.

Так от, це я все до чого. 

Я була і залишаюся принциповою противницею надання українського громадянства підданим Хуйла. За рідкісним винятком накшталт відомих російських опозиціонерів Павла Шехтмана та Володимира Малишева (активіста Майдану), та ще тих громадян Росії, які зараз воюють зі своєю батьківщиною на нашому східному фронті або довели свою відданість Україні іншим шляхом.

Більше того - я правда боюся збільшення кількості "економічних" емігрантів з Росії, які (не маю жодного сумніву!), прос*ав свою батьківщину Путіну, приїдуть до нас зі все тими ж своїми іржавими "скрєпами" вчити нерозумних "хохлів", як треба жити і будувати наше суспільство (зрозуміло, за московськими лекалами).

Відвертіше всіх писав про це на своїй стіні в ФБ ще влітку минулого року відомий російський статусний "ліберал" Альфред Кох (у той час він якраз був якогось дідька в Києві): російські діячі культури і мистецтва мають приїхати до Києва і зайняти провідні місця в театрах, музеях і на телебаченні; російські вчені, зрозуміло, відразу ж займуть керівні посади в інститутах і академіях, журналісти (о жах!) - у ЗМІ. Російський бізнес зобов'язаний отримати українські держзамовлення і пільги, і таке інше. Після чого всі вони, за задумом Коха, повинні почати будувати Росію заново, зі своєї "історичної колиски". Таким чином, пріоритет російського бізнесу, науки і культури перед українським, його, так би мовити, "вищевартість", такими ось московськими "лібералами" не підлягає ніякому сумніву. Вони, як щури, готові замінити собою будь-який більш "слабкий", з їх точки зору, етнос. Ну, а те, що "російський проект" краще і крутіше будь-якого іншого національного, на їхній погляд, і зовсім не підлягає ніякому сумніву.

Тому я - за драконівські міграційні закони, за відмови емігрантам, що втекли з економічних підстав. За іспити з української мови та історії. За спрощену формулу позбавлення громадянства.

Досить з нас і тих російських ватників, які можуть отримати українське громадянство за правом народження в Україні, і які обов'язково згадають про нього в міру погіршення ситуації в Росії.

Оксана ГАЙДАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини