MENU

Чомусь більшість навіть не замислюється над тим, щоб знизити енергоспоживання - блогер

5882 0

Парадокси наших вимог: багато пишуть про високі тарифи, але чому більшість навіть не замислюється над тим, щоб знизити енергоспоживання? Ми найбільш нераціональна в енергоспоживанні економіка. Чому ніхто не говорить про те, що якщо зменшити споживання енергії в два рази, то зростання тарифів в два рази ви не відчуєте? А це абсолютно реально, просто порівняйте скільки сплачуєте ви за воду при наявності лічильника і без.

Але перед цим треба зробити наступні кроки:

1. Повний облік. Нормативи - це спосіб нераціонального використання і розкрадання енергії. Треба запровадити державну програму підтримки встановлення лічильників у всіх будинків, тільки так можна буде запустити енергозаощадження і належний контроль. А щоб енергокомпанії не продовжували чинити опір -знизити нормативи разів в п'ять, а якщо буде треба, то ще більше. Норматив не покриває витрати, то ставте лічильники.

2. Прозоре тарифоутворення. Кожна енергогенеруюча і енерготранспортна компанія повинна проходити щорічний незалежний аудит. Вся звітність, всі розрахунки щодо формування тарифів повинні бути у відкритому доступі. Всі тендери повинні бути опубліковані на сайті.

3. Демонополізація ринку. Кожна компанія має безперешкодно зайти на енергоринок зі своїм товаром і продати його. Тільки при вільній конкуренції може бути утворена реальна ціна і це буде стимулювати як покращення технологій виробництва, так і удосконалення бізнес-процесів.

Ілля Несходовський


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини