MENU

Підстав для порушення кримінальних справ проти Тимошенко не було, - Голомша

4364 0

Кримінальне переслідування лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко не мало під собою підстав. Про це в інтерв’ю виданню «Главком» розповів колишній перший заступник Генерального прокурора Микола Голомша.
 
Як відомо, у 2003-2004 роках саме він займався кримінальними справами, порушеними проти Юлії Тимошенко.
 
«Інформацію, яка тоді надавалася, треба було ділити на два, а потім віднімати ще половину. Ви знаєте, як працює провокаційна машина, вкидаючи дезінформацію та створюючи міф», - розповів Микола Голомша, коментуючи спробу звинуватити лідера «Батьківщини» у причетності до вбивства Євгена Щербаня.
 
«Були сигнали, які на той час не були нічим підтверджені. Очевидно, за президента Януковича їх взяли за основу для нового розслідування. Хоча я не бачив підстав. Те, що зараз ці справи закриті, лише підтверджує мої слова», - зазначив колишній прокурор.
 
Крім того, Микола Голомша розповів про безпідставність інших звинувачень на адресу Юлії Тимошенко, стосовно розрахунків за газ товарами для Міноборони Росії у 90-х роках.
 
«Абстрагуючись від політики, ми намагалися дати об'єктивну оцінку всім фактам. Внаслідок угоди були погашені всі борги за спожитий Україною газ, і я прекрасно пам’ятаю, як слідчі висловлювали сумніви щодо доцільності висування звинувачень проти Юлії Тимошенко», - зазначив він.
 
«Велася кампанія з переслідування опозиції в Україні. При розслідуванні це було очевидно», - переконаний колишній перший заступник Генерального прокурора. 

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини