MENU

«Регионалка» Бахтеева прикармливает студенческий электорат «флешками» и Лободой

523 8

Кандидата у народнідепутати по округу № 42 у Донецьку ТетянуБахтєєву громадські активісти звинувачуютьу використанні адміністративногоресурсу. Мовляв, найбільше це виявляєтьсяу непрямому підкупі виборців-студентів.Натомість керівництво вишу такізвинувачення спростовує, не підтверджуєїх і сама Тетяна Бахтєєва.


Як повідомляє «РадіоСвобода», під час посвячення упершокурсники новоспечені донецькістуденти отримали від Тетяни Бахтєєвої флешки. Тоді вона пояснила, що витратина цей агітаційний сувенір не перевищили34 гривні, а тому порушення закону небуло.


Цього тижня студентамДонецького національного університетустарости груп заявили, що в четверувечері вони мають бути присутні у«добровільно-примусовому порядку» наконцерті, який влаштовує на свою підтримку Тетяна Бахтєєва. Про це розповів студентСергій.


«Ми в другу змінувчимося, так, це замість пар. Пара першазакінчується за двадцять хвилин дочетвертої. І далі вже немає сенсупроводити пару. Я думаю, що буде якийсьсписок, всіх туди запишуть, хто прийшов.А ті, хто не прийшов, я не знаю, що з нимибуде. В усякому разі нас не лякали, якна нещодавній зустрічі в ДонНУ. Буквальнонещодавно була зустріч – Бахтєєва неприїхала. Мені сказали, що деякі студентивідмовлялися йти, а їм хтось сказав, щоякщо ви не підете, у вас будуть проблемина сесії», – розповідає студент.

 


А голова профкомустудентів ДонНУ Олексій Булавін, якийкерував роздачею курток із символікоюкандидата, на запитання Радіо Свободапро «добровільно-примусовий» порядок,відповів: «В примусовому? Неправда, мизапрошували».


До цього Тетяна Бахтєєва вже двічі організовувала похід додельфінарію для студентів і там дарувалаїм футболку зі своїм зображенням,щоденник-записник, цукерки та кульковуручку. У донецькому відділенні Комітетувиборців України такі дії кандидатавважають непрямим підкупом виборцівіз застосуванням адмінресурсу.


Самі ж студенти з радістюберуть флешки, більшість охоче йде наконцерт, де на підтримку кандидатавиступають Світлана Лобода та іншівиконавці. До речі, на концерті булистуденти ще чотирьох університетівДонецька.

 


Олег Рибачук, представниккоординаційної ради руху «Чесно», якийнещодавно зробив оцінку доброчесностікандидатів у народні депутати,прокоментував ці події.


«Один із критеріїв,який оцінює мажоритарника – цевикористання адмінресурсу. Молодь маєрозуміти, що якщо вона знову ведеться,якщо вона оцінює п'ять років свого життяв концерт чи в сто гривень, то це малочим відрізняється від гречки. Ситуаціябез активного долучення молоді простонеможлива. І тут молодь на відміну відстаршого покоління може аналізувати,може приймати рішення і може реагувати.Молодь може обирати політиків, якіможуть враховувати їхнє майбутнє, цеточно», – вважає громадський активіст.


Зв'язатися із самою Тетяною Бахтєєвою не вдалося, однакраніше, коментуючи вечірку, влаштованунею для студентів, вона надала коментарРадіо Свобода.


«До мене звернулисястуденти з тим, що хотілося б провестиконкурс і щоб це було приємно для душі.Я відгукнулася на такий захід. Так, булибілборди, я ж не проти, вони були, томущо це був такий захід запланований саместудентством. Тому що особливо уВорошилівському районі мешкає більшакількість студентів, які є в Донбасі»,– зауважила Тетяна Бахтєєва.


Тетяна Бахтєєванеодноразово наголошувала, що лишепідтримує ініціативи молоді та організовуєзустрічі винятково на прохання людей.І взагалі вона жодним чином не порушуєзаконів.

 

novosti-o 



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини