MENU

«Альфа-Банк втратив страх і совість», - клієнт про свавілля установи

6827 2

Альфа-Банк втратив страх і совість. У цьому переконаний Дмитро Лиховій і пояснює чому. "Прошу в товариства поради, що робити", - просить він. Власне розповідь Дмитра:

Учора, у Всесвітній день захисту прав споживачів (що символічно), я дістав із поштової скриньки "лист щастя". "Альфа-Банк" починає незаконно пресувати мене за неіснуючий борг по іпотечному валютному кредиту, та ще й у якій свинській формі! Див. скан.

Річ у тім, що я мобілізований. І термін кредитних пільг, передбачених законами України, для мене спливає лише 21 березня 2015 - через рік після моєї мобілізації. Але "Альфа-Банк", як випливає з його епістоли, ще мінімум за 16 днів до закінчення цього терміну розіслав листи в посольства Польщі, Угорщини, Італії, Іспанії, Португалії та інших країн Євросоюзу, аби ті посприяли моєму НЕВИЇЗДУ за межі України на підставі статті 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" до моменту виконання мною зобов'язань перед банком.

У зв'язку з цим потрібно зазначити, що насправді заборгованість з мого боку перед банком відсутня, що засвідчила перевірка стану зобов'язань за кредитом за допомогою послуги Альфа-Банк Онлайн. І в самому листі з банку "кількість днів прострочки..." у шаблонній формі повідомлення двічі не вказана.

По-друге, навіть якби вона була, згідно із законодавством України, я звільнений від платежів за кредитами та від штрафних санкцій до кінця моєї мобілізації до ЗСУ.

По-третє, зацініть: моя робота як журналіста полягає в тому числі і в частих поїздках за кордон. Так я заробляю гроші, щоб платити кредит "Альфа-Банку", який свого часу викупив мій кредит у другого банку. І от за три тижні до мого дембеля "Альфа-Банк" починає незаконно нависати над посольствами Шенгену й просити їх не видавати мені візу / скасувати існуючу. Як же я зароблю гроші на той кредит, хай йому грець?

Хотілося б дізнатися думку френдів-юристів про перспективу звернення до суду з цього приводу. Бо бажання є величезне.

При цьому я розумію, що російський "Альфа-Банк" подібними листами залякує й очорнює не лише мене, а й багатьох інших військовослужбовців, які захищають Україну від РОСІЙСЬКОЇ ж агресії.

Навіть якщо банк принесе вибачення - лист у посольства вже пішов (а про це сповіщає сам банк), і я потрапив до "чорного списку" як злісний неплатник та фінансово неспроможна особа. Що насправді не відповідає дійсності.

Ті, хто читають мою сторінку у фейсбуці, пам'ятають про митарства, через які довелося пройти нам із Lesya Shovkun, моєю дружиною й поручителем за кредитом, щоб у суперечці з "Альфа-Банком" відстояти своє законне право "заморозити" кредит на час мобілізації. Минулого літа виграти битву в "альфа-банкірів" вдалося лише завдяки розголосу про ситуацію на сторінці Alfa Jazz Fest (official), і тоді зразок листа в "Альфа-Банк", підготовлений небайдужими волонтерами-юристами, став у нагоді іншим мобілізованим позичальникам.

Як бути цього разу? Це ж якийсь "беспредел".

Сторінка Дмитра Лиховія в "Фейсбуці", де обговорюється проблема


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини