MENU

До російської власності в Україні слід застосувати найжорсткіші заходи експропріації - Тимошенко

3866 3

Напрацювання додаткових до Мінських угод кроків – це шанс тиснути на Кремль. Так вважає лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко і про це вона наголосила в ефірі телеканалу ICTV.
 
«Cаме в єдності коаліції треба виробити додаткові до Мінських угод кроки, які дають нам шанси тиснути на Кремль, примушувати їх виконувати домовленості і залишати українську територію», – зазначила лідер «Батьківщини».
 
За її словами, запровадження найжорсткіших економічних заходів стосовно російської власності на українській території буде додатковим тиском на Росію для припинення її агресії проти України.
 
«Ми сьогодні наполягаємо, щоб у публічному режимі були складені реєстри всієї російської власності на території України, щоб до цієї власності були застосовані найжорсткіші заходи експропріації», – заявила вона.
 
Лідер фракції також зазначила, що Росія після анексії Криму та окупації Донбасу практично конфіскувала всю українську власність, що знаходиться на цих територіях.
 
«З нас сьогодні вимагають плату за газ, кажуть, що ми заборгували мільярди. То хто оцінить ті збитки, які нанесені практично конфіскацією нашої території, наших газопроводів, наших нафтопроводів, наших заводів? Чому Україна до цієї хвилини не звернулася до країн, де Росія має свою власність, з позовом до того майна, яке на території інших країн має Росія на користь України? Не ведеться жодна позовна робота. Це пряма робота Мін’юсту. І це би створило на території багатьох країн світу проти Росії такий тиск, який їй неможливо було б не відчути», – пояснила народний депутат.
 
Крім того, Тимошенко впевнена, що Україна, вимагаючи від світу санкцій стосовно Росії, також має вжити аналогічні заходи.
 
«Якщо сьогодні демократичні країни заарештували рахунки ключових гравців Кремля, якщо сьогодні на її майно накладаються арешти, застосовуються поіменні санкції, то чому в Україні ці підприємства працюють, отримують прибуток та податок на додану вартість з українського бюджету?» – зауважила вона. 

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини