MENU

Народні депутати вимагають скликати комісію по розслідуваннях Гордієнка. ВІДЕО

8624 6

Микола Гордієнко, колишній голова Державної фінансової інспекції

Народні депутати з різних фракцій вимагають створити у Верховній Раді Тимчасову слідчу комісію з розслідування звинувачень Миколи Гордієнка, відстороненого від виконання обов'язків голови Державної фінансової інспекції, на адресу урядовців у зловживаннях на загальну суму понад 7,5 млрд грн. Про це під час прес-конференції повідомив позафракційний народний депутат Юрій Левченко.

Він нагадав, що раніше голова Держфінінспекції Микола Гордієнко заявив "про зловживання на понад 7,5 мільярдів гривень з боку Кабінету міністрів і з боку безпосередньо прем`єр-міністра України Арсенія Яценюка".

"Ми, "свободівці", депутати з інших фракцій, - і "Батьківщини", і БПП, - вимагаємо створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з приводу всебічного розслідування даних фактів. А також з огляду на те, що у засобах масової інформації останнім часом з`явилася інформація про те, що прем`єр-міністр причетний до викачки технологічної нафти з українських нафтопроводів і передачі цієї нафти приватним структурам. Ми також в рамках цієї Тимчасової слідчої комісії вимагаємо розслідування даних фактів на предмет їхньої достовірності", - сказав Левченко.

Депутат зазначив, що, провівши консультації з депутатами з різних фракцій, було досягнуто певного консенсусу щодо складу такої ТСК. 

"Зокрема, є Дмитро Добродомов, який говорив про те, що він розпочинає створення комісії, погодився увійти до цієї слідчої комісії і Ігор Луценко, Володимир Парасюк", - сказав він.

Левченко додав, що до складу ТСК ВР готові увійти депутати, які беруть участь у цій прес-конференції, зокрема, Олег Осуховський, Олександр Марченко, Андрій Іллєнко.

Левченко також додав, що вони намагатимуться включити до складу ТСК представників усіх фракцій. 

"Зокрема, з фракції «Народного фронту», адже там є люди, які публічно заявляли про потребу створення комісії, побажання вступу в таку комісію. Такі люди як Юрій Береза зокрема. Будемо до них апелювати, щоб вони також вступили в цю комісію", - сказав парламентарій.

Як повідомляв УНІАН, 4 березня Кабінет міністрів України, в рамках боротьби з проявами корупції та перевірки роботи органів виконавчої влади, ініціював проведення службового розслідування стосовно керівництва Державної фінансової інспекції, а також відсторонення керівництва відомства від виконання своїх обов`язків. Керівництву відомства ставлять у вину три пункти - необ`єктивність проведення фінансової перевірки концерну «Антонов», зловживання аудиторів фінансової інспекції під час проведення аудиту держкомпаній і відсутність дієвого контролю за державним майном та державними коштами.

5 березня було оприлюднено рішення про відсторонення Гордієнка від виконання обов`язків голови Державної фінансової інспекції.

18 березня народний депутат Левченко заявив, що вимагає заслухати у Верховній Раді генерального прокурора Віктора Шокіна щодо звинувачень на адресу уряду у зловживаннях на суму понад 7,5 млрд грн.

Левченко зауважив, що на брифінгу у ВР відсторонений від посади голова Держфінінспекції Гордієнко повідомив про зловживання уряду на суму понад 7,5 млрд грн. "Мова йде про зловживання в «Укрпошті», «Укргазвидобуванні», «Енергоатомі», про зловживання на суму понад 4,5 млрд грн у «Нафтогазі», - сказав Левченко.

23 березня Яценюк закликав Шокіна розпочати розслідування звинувачень Гордієнка на адресу урядовців. При цьому Яценюк зазначив, що подібні заяви є спробою повторення сценарію політичної кризи 2005 року.

Intv Ua


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини