MENU

У процесі затримання Бочковського представник МВС порушив закон

8365 3

Підказка адвокатам голови ДСНС України Бочковського та його заступника (не тому що захищаю, а тому , що хочу навчити дурноголових працівників МВС, прокурорів та інших держслужбовців).

В процесі затримання представник МВС (не знаю хто це), порушив Закон про засади державної мовної політики, а саме

Розділ I 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 6. Державна мова України

1. Державною мовою України є українська мова.

2. Українська мова як державна мова обов'язково застосовується на всій території України при здійсненні повноважень органами законодавчої, виконавчої та судової влади, у міжнародних договорах, у навчальному процесі в навчальних закладах в межах і порядку, що визначаються цим Законом.

Розділ II 

МОВА РОБОТИ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ, ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ, СУДОЧИНСТВА, ЕКОНОМІЧНОЇ І СОЦІАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Стаття 11. Мова роботи, діловодства і документації органів державної влади та органів місцевого самоврядування

1. Основною мовою роботи, діловодства і документації органів державної влади та органів місцевого самоврядування є державна мова. ...

2. Держава гарантує відвідувачам органів державної влади і органів місцевого самоврядування надання послуг державною мовою ...

3. Посадові та службові особи зобов'язані володіти державною мовою, спілкуватися нею із відвідувачами, а в межах території, на якій поширена регіональна мова (мови), що відповідає умовам частини третьої статті 8 цього Закону, з відвідувачами, що вживають регіональну мову (мови), - цією регіональною мовою (мовами). Особам, що вживають регіональну мову (мови), забезпечується право подавати усні чи письмові заяви та отримувати відповіді на них цією регіональною мовою (мовами).

Впринципі я б прикинувся що не зрозумів що від мене хочуть і чого затримують. А дії представника МВС кваліфікував як такі, що порушують закон.

Ну і вищий пілотаж, це б ще зробив його відповідальним, оскільки він не надав інформації державною мовою, а згідно з З а к о н о м У к р а ї н и "Про засади державної мовної політики", с т а т т і 8 "Захист мовних прав і свобод людини і громадянина" п у н к т у 1 . Публічне приниження чи зневажання, навмисне спотворення державної, регіональних мов або мов меншин в офіційних документах і текстах, що веде до створення перешкод і обмежень у користуванні ними, порушення прав людини, а також розпалювання ворожнечі на мовному ґрунті тягнуть за собою відповідальність, встановлену с т а т т е ю 161 К р и м і н а л ь н о г о к о д е к с у У к р а ї н и , п у н к т у 2 "Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками - караються штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

По суті підхід такий, мене принизили, звинуватили, забрали під варту а я навіть нічого не зрозумів. )

Роман МАТИС


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини