MENU

Лакмусовий парад. Хто входить в коло друзів Путіна?

8789 0

На параді 9 травня у Москві – в гостях у Путіна – ми побачимо ті країни, які реально в той чи інший спосіб входять до кола друзів, якщо їх можна так назвати, президента Росії. Однак будуть і виключення.

Наприклад, Чехія, президент якої Мілош Земан планує відвідати парад у Москві на День Перемоги. Відомо, що чехи і чеський уряд мають щодо цього візиту зовсім протилежну думку. Не дарма свого часу і прем'єр-міністр, і міністр закордонних справ Чехії говорили, що позиція президента не відповідає позиції керівництва країни.

Але в будь-якому разі з точки зору розуміння як і що відбувається, з ким Путін вже встиг в той чи інший спосіб домовитися чи простимулювати, цей парад буде таким собі показовим лакмусовим папером.

Тоді ми будемо розуміти, як нам далі діяти і на кого розраховувати. І не тільки ми, а й наші партнери на Заході. Хто зі світових лідерів та представників урядів врешті-решт приїде на парад до Дня Перемоги у Москву о Путіна 9 травня, сказати поки що важко.

Оскільки з цього приводу досі ведуться серйозні перемовини – Кремль не полишає спроб зібрати "пристойне товариство". Я не виключаю, що до 8 травня Росія буде проводити ті чи інші консультації і перемови, щоб заманити якомога більше представників країн на цей парад.

Яким чином? Дуже просто, у кожної країні є свої проблеми. Якась має фінансові труднощі, якась має проблеми з газом, може, комусь особисто щось пообіцяє, тобто це може бути елементарний підкуп конкретної людини. Тут не треба нічому дивуватись. Та сама Чехія – коли весь уряд проти відвідування параду, президент, який не просихає, він їде.

Значить, у нього є якісь причини їхати, якесь особисте "стимулювання" з боку Кремля. Може, наприклад, таке як у Шредера, який отримує велику заробітну плату і в Німеччині виступає з заявами про необхідність зняття санкцій з Росії і т.п.

Однак навіть якщо Путіну не вдасться зібрати 9 травня у Москві велику кількості поважних гостей з-за кордону, парад він не скасує у будь-якому випадку. Путін мусить показати його для внутрішнього вжитку, показати всю "міць" Росії, як вони борються зі "світовим злом". 

Віталій БАЛА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини