MENU

Высший админсуд признал ВО «Свобода» «нацистской организацией» - коммунист Царьков

739 0

  

Завершиласятрирічна судова тяганина між Комуністичноюпартією України та Всеукраїнськимоб’єднанням «Свобода», яка була викликаназаявою Петра Симоненка про те, що «Свобода» є нацистською організацією. Ця заявабула зроблена в інтерв’ю партійнійгазеті «Комуніст» і, власне, саме на цевидання і подали до суду ображені«свободівці».


Не зважаючи на багаторічнуворожнечу і регулярні словесні сутички,це був перший суд між Комуністичноюпартією України і ВО «Свобода». Ранішедо судової зали не доходило, хочанацистами «свободівців» називали вжене раз, і не тільки КПУ. Проте на часівибори до парламенту, і «Свобода»,вочевидь, розраховувала отримати козиру вигляді перемоги над комуністами.Проте сталося не так, як гадалося.

Судоватяганина почалася ще перед президентськимивиборами — 2009 року — і тривала донедавна,допоки Вищий спеціалізований суд зрозгляду цивільних і кримінальних справне поставив фінальну крапку у цій справі.На користь Комуністичної партії України.Хоча варто зазначити, що перші два суди— у Шевченківському районному іапеляційний, — в часи помаранчевогорежиму Ющенка КПУ програла. Проте касаціяувінчалася успіхом, що дуже важливо,оскільки рішення

ВАСУ — це рішенняостанньої інстанції. В України йогооскаржити неможливо. Хіба що в Європейськомусуді, куди, на думку адвокатів КПУ,«свободівці» навряд чи подадуться бов Європі їх знають як облуплених.

Всітри роки справу вів начальник юридичноговідділу газети «Комуніст» МихайлоБабич. «Нам вдалося зібрати досить такґрунтовну доказову базу проти ВО«Свобода», – зазначає юрист. – Це булиі офіційні документи, і численніпублікації в ЗМІ, і архівні матеріали,різноманітні відеоматеріали, булобагато всього. На судових засіданнях язвертався до самої історії, зокрема,створення самої «Свободи», яка, яквідомо, до 2004 року мала назвуСоціал-націоналістична партія України,що має однозначні паралелі з іншоюнаціонал-соціалістичною партією, тією,що називалася робітничою і керуваласяГітлером. Тобто вже в самій своїй назві «Свобода» ототожнюється з нацизмом.Хоча в 2004 році назва партії і змінилася,проте ж пріоритети її діяльністьзалишилися ті самі. Вони, як і раніше,ставлять українців више за усі іншінації, принижуюючи значення іншихнародів, зокрема, євреїв і росіян, якихвони обзивають лайливими словами. Всуді ми демонстрували горезвіснийвиступ Олега Тягнибока в Івано-Франківськійобласті в липні 2004 року, коли він бравучасть у вшануванні когось із ОУН-УПА.Під час цього виступу Тягнибок закликавдо зневаги інших націй та до насиллянад представниками інших народів. Цевідео було одним з найбільш красномовнихдоказів того, що Петро Симоненко в оцінціідеології ВО «Свобода» не помилився.«Феєрична» риторика Олега Тягнибока не залишала сумнівів.

Також серйознимаргументом у нашій справі відігралиминулорічні події у Львові 9 травня наМарсовому полі. Тоді вся Україна зобуренням спостерігала, як безсовіснімолодики, вбрані у відповідну символіку,плювали в очі нашим ветеранам, зривализ них георгіївські стрічки, обзивалиїх. Це навіть хуліганством не можнаназвати. А випадок з панахидою зазагиблими під час Другої світової війнильвівськими євреями? Коли равін почавчитати молитву, вигулькнули ті ж самімолодики з криками «Гітлер прийде —порядок наведе». Ну як

це можнаназвати? Це ж нацизм у чистому вигляді!А «Свобода» ще ображається, коли їх такназивають!» — обурено констатуєМихайло.

Завдяки цим та іншим«старанням» українських неонацистів матеріалівпроти ВО «Свобода» юристам Компартіїне бракувало. Доказова база ледьвміщувалася у товстезній теці накількасот сторінок. До речі, юристизмогли довести не лише факт нацизму,але й фінансування ВО «Свобода» олігархами, на що «свободівці» тежображалися.

«Чого вони ображалися— невідомо, адже їхні меценати не робилисекрету з того, що вони роблять фінансовівливання у «Свободу», — дивуєтьсяМихайло Бабич. — Ми легко знайшлиінтерв’ю виданню «Главком», де депутатвід Партії регіонів прямо сказав, щовони фінансово підтримують ВО «Свобода».Так само в пресі неодноразово булиповідомлення, що Тягнибок виконуєзавдання львівського депутата і депутата Партії регіонів Петра Димінського. Тойнавіть не приховував, що тримав назарплатах активістів ВО «Свобода». Осьвсі ці докази в сукупності і зігралиключову роль в судових розглядах, іФеміда врешті-решт стала на нашбік».

Ходять чутки, що Тягнибок, щедо офіційного висновку останньоїінстанції готувався виступити з«розгромною» заявою проти комуністівна передачі Кисєльова. Тепер йомудоведеться придумувати щось інше.

P.S.Фактичне визнання судом ВО «Свободи» нацистською організацією відкриваєшлях до початку процедури заборони цієїсили. Але, чи піде на це ПРивладна партія,яка, як встановив той же суд, і фінансуєту ж таки ВО «Свободу»???

tsarkov1974 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини