MENU

Тимошенко: Комунальні тарифи можуть бути ринковими та підйомними для людей

5514 1

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко переконана, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні можуть бути ринковими, не збитковими для державних підприємств та водночас - прийнятними для людей.

Про це вона повідомила під час ефіру на Першому каналі радіо, передає офіційне представництво партії "Батьківщина" у "Фейсбуці".

«Можна мати ринкові тарифи, які не приносять державі збитки, які не приносять збитки жодній державній монополії, що виробляє або електроенергію, або тепло, або газ, або гарячу воду, і водночас – ці тарифи будуть підйомними для людей», - наголосила вона.

За словами Юлії Тимошенко, «країні потрібні ринкові тарифи для того, щоб ми не залежали від Росії, для того, щоб наш бюджет не розвалювався, щоб були гроші на армію».

Лідер «Батьківщини» зауважила, що зараз людям запропоновано суттєво завищені тарифи «з величезною корупційною складовою», хоча їх реально зменшити як мінімум удвічі.

На її думку, увесь газ українського виробництва має бути спрямований на потреби ЖКГ та бюджетних установ, «працювати на Україну», з ціни на газ потрібно вилучити корупційну складову, а норми щодо використання тепла на один квадратний метр повинні відповідати державним будівельним стандартам.

«Наша пропозиція наступна: взяти український газ для людей, а це 73,3 дол. США, а не 330, як виставлено сьогодні для людей, додати невеличку кількість російського газу і зробити «мікс-ціну», - зауважила лідер фракції.

За підрахунками Тимошенко, ціна на газ може скласти 2355,7 грн., а не 7188, як зараз запропонував уряд.

Вона також вважає аморальним те, що «дешевий  український газ віддається на великі підприємства олігархам та кланам, а людям за завищеною ціною віддається російський газ».

«Не гуманно так ставитися до людей!», - заявила Тимошенко, зауваживши, що внаслідок падіння гривні середня зарплата в доларовому еквіваленті зменшилася в 2,7 рази, а пенсія - вдвічі.

Окрім цього, Юлія Тимошенко повідомила, що фракції коаліції підтримали пропозицію «Батьківщини» щодо творення ТСК, яка розслідуватиме підвищення комунальних тарифів.

«Ми сьогодні хочемо на базі цієї слідчої комісії показати всі ті несправедливості, беззаконня, корупцію, все, що призвело до підвищення тарифів для людей. Наша мета - не просто показати це, а примусити уряд, примусити Арсенія Петровича Яценюка поставити людям ринково обґрунтовані, а не завищені тарифи», - резюмувала лідер «Батьківщини».

Детальний аналіз тарифів на житлово-комунальні послуги і платоспроможності населення можна побачити за таким посиланням.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини