MENU

Військовим частинам спростять процедури закупівель - експерт

6260 4

Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов підтвердив інформацію про те, що новим законом про закупівлі спростять процедури торгів для військових частин під час мобілізації.

"Робочою групою на даний час ведеться робота з підготовки внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель", яким зокрема передбачається надання можливості структурним підрозділам Міністерства оборони України застосувати до закупівель товарів робіт та послуг в особливий період пункту 3 частини третьої статті 39", – підкреслив Нефьодов у відповідь на звернення народного депутата Олександра Кодоли, якому експерти Центру політичних студій та аналітики передали пропозиції щодо удосконалення системи закупівель для військових частин.

Нагадаємо, стаття 39 діючого Закону Про закупівлі, дозволяє міністерствам замість довготривалих конкурсних закупівель, проводити більш швидку переговорну процедуру. Однак, такого права були позбавлені військові частини. Як показали результати дослідження Центру політичних студій та аналітики, тільки за січень-березень 2015 року з 52 конкурсних закупівель військових частин, 45 були відмінені або визнані такими, що не відбулися. Загалом були зірвані контракти на суму близько 93 мільйони гривень. Основна причина відміни торгів – відсутність конкуренції через несприятливі соціально-економічні обставини.

Джерела в Робочій групі з питань реформування держзакупівель повідомляють, що новий законопроект в стінах парламенту з'явиться протягом місяця.


Гліб КАНЄВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини