MENU

Посівна кампанія-2015 на Київщині під загрозою зриву

4537 0

 

Вчора Апеляційний суд Київської області розглянув скаргу колишньго співвласника та директора ТОВ "Русава-К" Володимира Бортника на рішення суду першої інстанції, яким було відмовлено у задоволенні його позову.

 

Позивач звертався до суду з вимогою визнати факт продажу компанії (у якій він мав свою частку) недійсним, так як основний власник компанії (боєць добровольчого батальйону Донбас - Марк Паславський, який загинув в ході АТО під Іловайском) не продавав компанію, бо на той час перебував в АТО.

 

За словами представників ТОВ "Русава-К", суд першої інстанції відмовив у задоволенні його позову, оскільки наведені ним доводи жодним чином не були аргументовані та суперечили реальним обставинам справи.

 

У свою чергу, Апеляційний суд Київської області, вивчивши матеріали справи, дійшов того ж висновку, що і суд першої інстанції та відмовив у задоволенні апеляційної скарги.

 

Проте, на цьому колишній співвласник та директор ТОВ "Русава-К" екс-депутат Верховної Ради Володимир Бортник не зупинився, оскільки подав цілу низку подібних позовів до різних судів.

 

При цьому, як стверджують самі працівники підприємства, свої позови він вирішив підкріпити додатковими вимогами накласти арешт на все майно компанії.

 

Так, декілька днів тому, Апеляційний суд вже розглядав скаргу Володимира Бортника на ухвалу Кагарлицького районного суду, якою суд відмовив йому у накладенні арешту на майно компанії. 

 

Така вимога була обгрунтована необхідністю забезпечення поданого позову про повернення йому понад 12.000.000 гривень. Як стверджує сам Володимир Бортник, ці кошти він позичав своїй же компанії ще у 2012 році.

 

Така вимога екс-директора стала причиною тому, що близько двох сотень хліборобів, членів їх сімей, мешканців міста Кагарлик та власників земельних паїв змушені були пікетувати Апеляційний суд. 

 

У такий спосіб люди намагалися донести до Феміди, що накладення арешту на майно одного з провідних хліборобів країни - ТОВ "Русава-К", призведе до зриву цьогорічної посівної кампанію, а це, у свою чергу, позбавить їх єдиного джерела доходів.

 

Самі ж хлібороби стверджують, що зібраного у цьому році врожаю (а це мало не чотири тисячі тон зернових) було б достатньо для забезпечення потреб усіх киян хлібом на тривалий час. 

 

Учасники пікету натякнули, що через припинення посівної саме у цей період, наступного року далеко не кожен киянин зможе скуштувати на Пасху смачної паски.

 

Працівників хліборобної компанії вкрай обурило те, що позивач вперше за стільки років раптом згадав про наявність заборгованості підприємства перед ним та стверджують, що цього не могло бути, і наведені ним факти є вигаданими. Люди вважають, що оскільки екс-директор свідомо вводить суд в оману та вимагає заблокувати рахунки фірми саме у період, коли повинні проходити посівні роботи, то немає жодних сумнівів у його намірах довести компанію до банкрутства.

 

Водночас, працівники ТОВ "Русава-К" хотіли б дізнатися куди ділися заявлені ним кошти та хто за це повинен відповідати. Люди вважають, що так як директором компанії на той час був безпосередньо Бортник, то саме він повинен дати пояснення з цього приводу.

 

Тож, учасниками акції було прийнято рішення звернутися до правоохоронних органів з проханням розібратися у цій ситуації.

 

Свої притензії до Володимира Бортника в ході акції висунули також колишні працівники збанкрутілих підприємств, засновником та директором яких він був. Вони звинуватили його в тому, що протягом останніх років він штучно довів до банкрутства немало підприємств, умисно призвівши до виникнення багатомільйонних боргів.

 

Так, наприклад, за словами колишніх працівників ЗАТ "Міжнародна агропромислова корпорація", їх борг перед бюджетом України на момент банкрутства становив 12.700.000грн., перед компаніями-постачальниками (у тому числі оплата послуг Державної служби охорони) - 24.120.000грн.

 

Засноване Володимиром Бортником ПСП "Росава" заборгувало перед бюджетом країни 4.567.000грн., а борг перед постачальниками склав 12.800.000грн.

 

Як пояснив присутній серед пікетувальників колишній представник ВАТ "Кагарлицький цукровий завод", завод було умисно доведено до банкрутства за участю його засновника Володимира Бортника. При цьому, борг заводу тільки перед ТОВ "Русава" на момент банкрутства становив близько 19 млн. грн.

 

 

Тоді Апеляційний суд, розглянувши матеріали справи, повернув її до Кагарлицького районного суду.


Акцію люди закінчили з надією на те, що суд першої інстанції, який нещодавно відмовився накладати арешт на майно ТОВ "Русава-К" не змінить своєї попередньої позиції.

Сергій МЕЛЬНИЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини