MENU

Соціальна допомога для тимчасових переселенців – отримають усі й учасно

4637 1

 

Міністр соціальної політики України Павло Розенко запевняє, що всі тимчасові переселенці отримують соціальну допомогу вчасно

У Державному бюджеті України є необхідні кошти, щоби забезпечити соціальні виплати тимчасово переміщеним особам до кінця року. Наше завдання – зробити все можливе, щоби люди, які переїжджають із території, яку не контролює українська влада, змогли вчасно отримати соціальну допомогу. В нас була невеличка затримка із виплатами наприкінці лютого – початку березня через те, що кошти, які були закладені в держбюджеті, просто закінчилися. Але Кабінет Міністрів уніс до ВР відповідні зміни, і парламент додав ще близько 3 млрд грн на цю програму. Сподіваємося, до кінця року затримок із виплатами переселенцям не буде.

 

Сьогодні тимчасово переміщеним особам виплачується соціальна допомога у розмірі 884 грн для непрацездатних осіб і 442 грн – для працездатних. Ця допомога надається винятково тим переміщеним особам, які переїхали на постійне місце проживання на територію, підконтрольну українській владі. Це дуже важливий фактор. Держава виділяє на це великі для нашого бюджету кошти і треба бути впевненим, що ця допомога доходить до адресата, що ця допомога видається тим, хто справді її потребує, а не тим, хто займається соціальним туризмом – приїхали, взяли гроші і поїхали назад.

 

Нещодавно уряд ухвалив рішення щодо продовження соціальних виплат тимчасово переміщеним особам ще на шість місяців. На сьогодні значно спрощена процедура оформлення гуманітарної допомоги від міжнародних організацій. Ми спростили режим ввезення гуманітарної допомоги. Вантажі від міжнародних організацій вже не стоять по три-чотири місяці на кордоні, як раніше. Сьогодні оформлення гуманітарної допомоги відбувається за сім-вісім днів, це – максимум.

Павло РОЗЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини