MENU

Клюев приказал арестовать своего конкурента по 46 округу

1779 0

Донецька прокуратуразасвітилася в намаганні зачиститивиборчий округ для перемоги Клюєва і …ганебно прокололася


У 46-му одномандатномувиборчому окрузі (Артемівський іКраснолиманський райони Донеччини)набирає гостроти протистояння міжкандидатом від Партії регіонів ікандидатом від Об’єднаної опозиції.Для надання переваги ставленику владив політичний двобій вирішила втрутитисяпрокуратура.


Вчора, 8 жовтня, начерговому судовому засіданні вАртемівському міськрайонному суді, девже третійрік триває розгляд господарської справи,представник обласної прокуратури СергійМиколюк зажадав від суду змінитизапобіжний захід для одного з учасниківпроцесу – колишнього Покровськогосільського голови КостянтинаМатейченка, який наразі балотуєтьсяв народні депутати України від Об’єднаноїопозиції.


Під час судовогозасідання прокурор неочікувано длявсіх учасників буквально приголомшивзаявою про те, що підсудний у зв’язкуз проведенням своєї виборчої кампаніїроз’їжджає по різних місцях і не ночуєу себе вдома, в селі Покровському, тимсамим порушуючи підписку про невиїзд.На думку представника держави, такаповедінка К.Матейченка вимагає змінийому запобіжного заходу з підписки проневиїзд на утримання під вартою.


Будь-якому фахівцевіз питань права відомо, що закономпередбачений обмежений перелік підставдля взяття підозрюваного, обвинуваченогоабо підсудного під варту – це якщо віннамагається ухилитися від слідства ісуду, перешкоджає встановленню істиниабо продовжує злочинну діяльність.Ведення ж громадянином власної виборчоїкампанії та проведення зустрічей звиборцями в цей перелік не входять.


Разом з тим, посадовецьне посоромився під запис озвучити всудовому засіданні свою заяву прополітичні мотиви необхідності арештукандидата від опозиції. І, можливо,навіть домігся б беззастережної згодисудді, якщо б потрудився познайомитисяз матеріалами справи, згідно з якимимісцем постійного проживання К.Матейченкає місто Артемівськ, а не село Покровське.Цей грубий прокол прокурора з обгрунтуваннямзміни запобіжного заходу для кандидатав депутати був настільки очевидний, щоне залишив судді жодних шансів піти «побєспрєдєлу».


- Той факт, що прокурорперед заявою свого клопотання навітьне спромігся перевірити адресу постійногопроживання Костянтина Матейченка,говорить про те, що прокуратуру ізамовників, що ховаються за її спиною,більше цікавила не підписка про невиїзд,яку нібито він порушує, а нагальнанеобхідність арешту кандидата відопозиції в період зустрічей з виборцями,– так прокоментував артемівський конфуздонецької прокуратури народний депутатУкраїни Геннадій Москаль. – Це черговийяскравий приклад того, як партія владивідверто силовими методами намагаєтьсярозправитися зі своїми політичнимиопонентами.


Нагадаємо, що від владикандидатом по одномандатномувиборчому округу № 46 висунутий СергійКлюєв – молодший брат секретаряРНБОУ і керівника виборчого штабу Партіїрегіонів Андрія Клюєва. Кримінальнусправу проти артемівського фермераКостянтина Матейченка, засновникаодного з найуспішніших в районі СХП«Чапаєвське», який висунутий єдинимкандидатом в народні депутати відопозиції, було порушено за обкатаноювже в політичних цілях ст. 364 КК України(перевищення влади) відразу після того,як Матейченко в 2010-му році очолив місцевуорганізацію «Фронту змін».

 

grivnas 



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини