MENU

Лещенко: Призначення керівника Антикорупційного бюро - це унікальна подія

5336 1

На фоні останніх подій загубилося повідомлення про призначення керівника Антикорупційного бюро. Вибачте за пафос, але це унікальна подія. 

1) НАБУ - повністю новий правоохоронний орган, який буде займатися боротьбою з корупцією високопосадовців. Його створення було однією з вимог західних донорів України. 

2) Призначення відбулося в новий спосіб - через конкурс, який проводило спеціальне журі. І попри "доброходів", які пропонували зірвати конкурс, він не лише пройшов, але і завершився указом президента.

3) Я радий, що доклав руку до блокування ініціативи "Народного фронту", який хотів призначати керівника Антикорупційного бюро через парламентом. Можна уявити, які "хотєлки" зі старту викатили би йому фракції. А щорічне оцінювання його ефективності буде здійснювати зовнішній аудит.

Прізвище нового керівника Артема Ситника невідомо більшості з нас. Мене вже питають про його номер телефон, а я його просто не знаю! Це добре чи погано? Декілька тижнів тому я розмовляв з колишнім керівником Антикорупційного бюро Латвії Алексейсом Лоскутовсом. Він також був маловідомий в державі. Але це також означало, що він не був замішаний в політичних розкладах - і ця маловідомість дала йому незалежність на посаді. Бажаю новому керівнику Антикорупційного бюро зруйнувати наш традиційний скепсис.

Сергій ЛЕЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини