MENU

На Житомирщине детей одевают в футболки с коммунистической символикой

569 0

Кандидат-мажоритарник від Компартії України по ОВО №64 Микола Тимошенко став головним спонсором Всеукраїнського турніру з вільної боротьби ім. Героя Радянського Союзу Й.Д. Павленка. За словами довготермінового спостерігача ОПОРИ, було помічено низку порушень.

Зокрема, за день до офіційного старту змагань 12 жовтня, на комунальній установі «Олевська дитячо-юнацька спортивна школа» було розміщено 2 плакати із зображенням кандидата-благодійника, які висіли ще 15 жовтня. Хоча, відповідно до ст.74, ч.4 Закону України «Про вибори народних депутатів України», забороняється розміщення  агітаційних матеріалів та політичної реклами  на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів  влади  Автономної Республіки  Крим та  органів місцевого  самоврядування,  підприємств,  установ  і  організацій державної та комунальної форм власності.

На офіційному відкритті заходу був присутній особисто Микола Тимошенко. Місцеві чиновники також вели активну агітацію в його підтримку. Серед найактивніших «бюджетних агітаторів» - заступник голови Олевської РДА Олександр Ковальчук та начальник у справах сім”ї, молоді і спорту Світлана Мельник.

У день офіційного старту змагань діючі депутати Олевської районної ради від КПУ роздавали дітям футболки з комуністичною символікою. Спостерігачем від ОПОРИ було помічено не менше десятка таких футболок.

ОПОРА наголошує, що непрямий підкуп виборців є прямим порушенням ч. 13 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів», у якій забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей.

 

Громадянська мережа ОПОРА

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини