MENU

Табачник составляет «чёрные списки» избирателей-родителей

961 0

Сьогодні мені подзвонили друзі з ДемАльянсу та розповіли про випадок використання ПР адмінресурсу в Одесі. А конкретніше -  в школі Приморського району. Вчителям сказали написати список людей, які будуть голосувати за партію влади та список тих, хто точно не буде голосувати за партію влади -  себе, родину, друзів, знайомих, сусідів. Окрім того, що це використаня адмінресурсу, порушення конституційних прав людини, пахне доносами «родом з СРСР», постає головне питання -  як ПР планує використовувати ці дані?
 

Якщо коротко, було все так.

Ймовріно, нагорі одеської Пр хтось згадав про гарний ресурс -  заклади освіти. Ймовірно, начальник Управління Освіти зібрав голів районних відділків освіти, а ті вже - директорів шкіл. Мені стало відомо, що директорів шкіл збирали не в актовій залі, а по 5 людей в кабінеті. Тому, для прикладу, в 117 школі Одеси (приморськй р-н) це все назвали «для перевірки списків виборців» та не просили писати списки тих, хто НЕ БУДЕ голосувати за партію влади, а от в тій школі, яка попростіше і з якої у мене інфа все гірше.
 
Директорка на пенсії і до закінчення контракту ще 2 роки, вчора викликали до районо і нагадали «хто вам дає роботу», а сьогодні вона все це так і передала колективу -  що «партія, яка дає вам роботу» і що «що ж робити, але вибір у нас не великий». Більше 80 людей (вчителі, тех.персонал) мають написати та до вечора здати список своєї родини, друзів, родичів, сусідів (з адресами), які будуть голосувати за ПР -  як мінімум 9 людей окрім родини. І так само список тих, хто не планує голосувати за ПР  -  з адресами.
 
«Если я откажусь писать этот список, директор должна будет внести мою фамилию в список тех, кто голосует против сегодняшней власти. Соответственно, потом могу лишиться работы. Половина сотрудников нашего коллектива возмущены происходящим - это как возвращение сталинских доносов!
 
По информации в нашей школе, данные о тех, кто голосует и не голосует за «партию, которая дала нам работу» сегодня отправляются в районо в виде екселевских списков - фио, адрес проживания,  адрес регистрации номер участка, где будут голосовать. 
 
Это не просто проверка списков - нам четко дали понять, что это списки тех, кто поддерживает и не поддерживает партию власти» -  розповідає вчителька однієї зі шкіл Приморского района Одеси (називати її не можу, бо виженуть з роботи - це не важко в наш час і досить реально).
 
Зараз інформація вносилася персоналом школи в такий от бланк,  сьогодні ввечері школи мають надіслати екселівський файл в районо. все швидко та тихо.
 
Я вважаю, що це та ситуація, яку не можна пропустити повз вуха як «одну з тисячі», які творять зараз провладні ініціативні кандидати. Бо для чого вони роблять ті списки, чому вони мають безнаказано неціkьово юзати систему освіти для свого партійного блага? А ви хочете опинитися у списку тих, хто голосує не за ПР? А може ви вже там?
 
для мене зрозуміло, що це не перевірка списків виборців -  бо процедура не та і не офіційна, у відділі шкіл в Управлінні освіти звісно все це заперечують. Зрозуміло, що якщо в двох школах Приморського району таке питали у вчителів, то у Ківалова (якщо це сценарій тільки Примоського району Одеси) чи у ПР (якщо це всеодеська чи всеукраїнська ініціатива і не тільки по школам) завтра зранку буде нічогенька неаконно отримана база даних -  тих хто за і проти. 
 

P.S.: Доречі, мало того, що тут порушено купу статей законів України, до того ж порушується і ЗУ «про бази даних», бо  збирання даних (ПІБ та адреса) може відбуватися лише зі згоди особи.

mary_kvit

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини