MENU

Интоксикация Януковича дошла до критической точки. ВИДЕО

2630 1

Спостерігаючи за безуспішними спробами Віктора Януковича не переплутати уран з Іраном та Іраком, складається враження, що йому набридло.
 
Його просто по-людськи втомили єврокомісари, польські президенти, канадські прем'єри, та інші обами із Заходу. Його отруюють розмови про Тимошенко, демократію, права людини та свободу ЗМІ. Інтоксикація дійшла критичної точки. Схоже, Віктору Януковичу хочеться скоріше зав'язати із необхідністю навіть формально дотримуватися цивілізованих правил гри. І бути там, де він більше ніколи не почуватиметься слоном у посудній лавці.
 
Раціональних пояснень, навіщо тоді він принижується перед Володимиром Путіним немає. Уже два роки кожна зустріч із російським президентом, незалежно від його прізвища, обламує надії Януковича на отримання дешевого газу. За лічені дні до виборів він знову літав у Росію.
 
 
Переглянувши останні прес-конференції Віктора Януковича із Володимиром Путіним, можна переконатися, що вони майже не відрізняються. Ось розмова президентів про газ 2 місяці тому в Сочі.
 
 
 
Візит у Москву відбувся після абсолютно дикого інциденту. За тиждень до парламентських виборів у центрі Києва був викрадений російський опозиціонер Леонід Развозжаєв. Звідси його доправили у Слідчий Комітет РФ, а потім у Лефортово – головну політичну тюрму Росії. СІЗО Лефортово – місце, куди навіть адвокат, не співпрацюючи з ФСБ, потрапити до затриманого не може. Там активіст «Лівого фронту» зізнався, що готував кольорову революцію в Росії коштом грузинського депутата Гіві Таргамадзе. Підтвердивши факти, викладені у фільмі НТВ «Анатомія протесту -2». Під будівлею Басманного суду, який санкціонував його арешт, Развозжаєв устиг гукнути журналістам, що його катували. Помітити візуальні ознаки було складно, але в СІЗО Лефортово за всю його багату історію і не такі зізнання отримували.
 
 
 
Жоден орган влади в Україні досі не дав відповіді, як російський опозиціонер був транспортований із Києва. МВС навіть не відомо, а чи був Развозжаєв в Україні. Така реакція міліції не може не насторожувати. Про зверення в Печерський райвідділ щодо зникнення російського опозиціонера заявили ще в суботу в об'єднанні «Боротьба», організації, з якою в Україні контактував активіст «Лівого фронту».
 
Факт, що він просив у Києві притулку, в офіційному прес-релізі підтвердив Верховний Комісар ООН у справах біженців. Транспортування особи, яка просить притулку, означає, що Україна бере на себе грубе порушення національного та вітчизняного права.
 
В СБУ передбачливо запевнили, що російські колеги по допомогу в затриманні не зверталися. Якщо Развозжаєва у Києві схопили російські правоохоронні органи чи спецслужби, де нота українського МЗС? Спільна прес-конференція Путіна та Януковича у Москві відбулася у форматі, що не передбачав запитань ЗМІ. Жодної реакції офіційного Києва на очевидно незаконні дії сусідньої країни немає. Але абсолютно очевидно, що історія з Развозжаєвим ускладнить відносини Віктора Януковича із цивілізованим світом.
 
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців чекає на офіційне розслідування викрадення росіянина. Українська міліція з приводу Развозжаєва навіть не розпочала дослідчу перевірку. При тому, що заяву склали юристи ООН, в МВС гнуть свою про відсутність будь-яких звернень.
 
Включати дурника – улюблений прийом української міліції, який вона застосовує у будь-яких незручних ситуаціях. Один із яскравих прикладів – пошуки охоронців, які на очах у дипломатів і закордонних ЗМІ заломлювали руки Олені Притулі та Катерині Горчинській на Всесвітньому газетному конгресі. МВС настільки не дорожить репутацією, що заявляє про свою неспроможність знайти людей, найнятих для охорони офіційного заходу за участю Президента.
 

І викрадення Развозжаєва, і пресинг журналістів, і багато інших інцидентів отримали однаково цинічну реакцію української влади. За лічені дні до виборів вона зав'язує із навіть формальним дотриманням цивілізованих правил гри.

 

 

Тетяна ДАНИЛЕНКО

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини