MENU

Грищенко упорно не замечает фальсификаций на выборах-2012

844 4


МЗС впертоне хоче бачити фальсифікації, про якіговорить увесь світ, - заява Об‘єднаноїОпозиції «Батьківщина»:

Безглуздізаяви МЗС про здивування оцінкою виборівДержсекретарем США Гілларі Клінтонможуть викликати тільки посмішку.

Мивважаємо, що на відміну від вас, панеміністр, Гілларі Клінтон уважно читалависновки за результатами парламентськихвиборів в Україні Бюро з демократичнихінституцій та прав людини ОБСЄ,Парламентської асамблеї ОБСЄ,Парламентської асамблеї Ради Європи,Європейського парламенту та Парламентськоїасамблеї НАТО, де чітко сказано, що цівибори свідчать про регрес демократіїв Україні.

Особисто для вас, пане Грищенко, нагадуємо, що Голова місіїОБСЄ зі спостереження за парламентськимивиборами в Україні, Віце-президент ПАОБСЄ Вальбурга Габсбурґ Дуглас оцінилаці вибори як «регрес демократії». Головаделегації ПАРЄ Адреас Гросс відзначив«олігархізацію» всього виборчогопроцесу» та «системні проблеми під часвиборчого процесу», а Голова довгостроковоїмісії спостерігачів ОБСЄ/БДІПЛ ОдріГловер наголосила, що «відсутністьадекватної відповіді влади щодо різнихпорушень під час виборів призвела достворення навколо них атмосферибезкарності.

Гілларі Клінтон такожприйняла до уваги і висновки найбільшоїнезалежної неурядової місії спостереженняза виборами - Громадянської мережі"ОПОРА", де чітко сказано, щозагальний передвиборчий політичнийклімат не можна оцінити як вільний,відкритий та чесний, в котрому українськівиборці могли зробити усвідомленийвибір, а самі вибори 28 жовтня не можнаоцінити як демократичні. Крім того, буливзяті до уваги висновки місії Світовогоконгресу українців, яка також оцінилавибори в Україні як такі, що «не відповідалиусім міжнародним стандартам проведеннядемократичних виборів».

Окрім того,міністр у справах Європи МЗС ВеликоїБританії Девід Лідінгтон назвавпарламентські вибори «розчаруваннямта втраченою можливістю продемонструвативідданість демократичним цінностям».

Подібніоцінки було зроблено і іншими демократичнимикраїнами, Президентом Європейськогопарламенту та багатьма євродепутатами.

Крімвас, пане Грищенко, ні в кого не викликалоздивування те, що Держсекретар СШАприйшла до висновку, що парламентськівибори в Україні є кроком назад дляукраїнської демократії. Режим Януковича і ваше відомство, як його пропагандистськийінструмент, не приймаєте очевидні факти,зроблені незалежними поважнимиміжнародними спостерігачами.

Длявас, пане міністр, як для СпівголовиУкраїнсько-американської Комісіїстратегічного партнерства, яку Виочолюєте разом з Гілларі Клінтон, єнеприпустимим та таким, що не відповідаєетичним нормам, робити такі заяви.

Недивно, що вам і тим, кому Ви прислуговуєте,не подобається, що Держсекретар США іміжнародні спостерігачі говорять прополітично-вмотивовану справу ЮліїТимошенко та позбавлення її та іншихлідерів опозиції права приймати участьу виборах. На їх думку, це є грубими іочевидними порушеннями ключовихкритеріїв і положень Копенгагенськогодокументу ОБСЄ.

Режим Януковича незвик до чесної боротьби під часдемократичних виборів, йому краще кинутисвоїх опонентів за грати, ніж змагатисяз ними у політичній боротьбі відповіднодо всіх міжнародних стандартів. Але неможна примусити український народ іміжнародних спостерігачів не помічатиочевидні факти - влада підтвердила своюнеспроможність провести чесні ісправедливі вибори. Обіцянки Януковича щодо «гарантування» чесних парламентськихвиборів в черговий раз виявилисьпорожніми.

Батьківщина 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини