MENU

Организацию «Патріот України» крышует генерал-лейтенант СБУ Анатолий Присяжнюк. ВИДЕО, КОПИИ ДОКУМЕНТОВ

6688 2

«Васильковских террористов», которые возобновили действия направлены на захват власти в селе Саливонки Васильковского района Киевской области, «крышуют» губернатор Киевской области, кум президента Украины Виктора Януковича Анатолий Присяжнюк и секретарь ЦИК Татьяна Лукаш.

Как заверил меня один из представителей «васильковских террористов», который занимает должность начальника юридического отдела Васильковского городского совета и председателя Васильковской городской избирательной комиссии Александр Крикунов (смотрите на представленном ниже видео 12.17 - 12.26 мин и 18.01 - 18.05 мин), Анатолий Присяжнюк ему   указание фальсифицировать местные выборы, состоявшиеся в 2010 году в городе Василькове и других населенных пунктах Васильковского района Киевской области, а именно пгт.Глеваха, пос. Плесецкое и Саливонки в пользу кандидатов выгодных местным властям.

На фото Александр Крикунов, которому, по его словам, Анатолий Присяжнюк поручил фальсифицировать выборы в Васильковском районе

Силовые акции, которые заключались в поджогах, избиениях, угрозах и запугиваниях людей и других кандидатов в депутаты на должности городских, сельских и поселковых председателей в Васильковском районе в интересах «удобных» кандидатов осуществляли руководители и рядовые бойцы Васильковского отделения общественной организации «Патріот Украины» , известные на сегодня как «васильковские террористы». Среди них, в частности, председатель Васильковского отделения «Патріот Украины» Игорь Мосийчук (смотрите на представленном ниже видео  11.45 - 11.50 мин и 16.15 -16.23), в настоящее время находящегося под следствием и содержащегося в Лукьяновском СИЗО и другие члены этой «бригады».

 



На фото Игорь Мосийчук, известный как «васильковский террорист»

Я лично был свидетелем тех событий, поскольку, имея целью недопущения фальсификации выборов, принимал непосредственное участие в указанных выборах, как руководитель службы специальных расследований газеты «ВВС» и как коренной житель Васильковского района.

Выборы Саливонки 09.01.2010. Видео снятое Николаем Мельниченко

По моей информации, в ходе избирательной кампании губернатор Киевской области Анатолий Присяжнюк при поддержке своего племянника, главы Васильковской райгосадминистрации пытался привести к власти в селе Саливонки «васильковского террориста» с дальнейшей целью незаконного завладения ценной землёй под Киевом в размере 120 га и особенно лакомого куска в размере 8 га вдоль автомобильной трассы Киев-Одесса. По предварительной оценке рыночная стоимость этой земли не менее 8 миллионов долларов.

Когда обострение ситуации достигло своего апогея, в целях её силового решения ночью в село Саливонки прибыли на джипах (без государственных номеров, смотри видео) лица уголовной внешности в количестве 50-ти бойцов, которых я потом узнал по телевидению как «васильковских террористов». Однако, получив должный отпор от жителей села Саливонки, вставших на защиту своих интересов и действующего председателя села Басилкевича Владимира Анатольевича, за которого на этих выборах проголосовало 80 процентов жителей, бойцы отступили.



На фотографии автомобиль, на котором прибыли «молодчики» для поддержки «васильковских террористов» (смотри в начале видео)

После этого в наступление пошел лично генерал-лейтенант СБУ Анатолий Присяжнюк, который превышая все предоставленные ему полномочия, незаконно создает специальную комиссию, перед которой, по моему личному убеждению, поставлена ​​задача путём фабрикации уголовного дела заставить сельского председателя отдать в частную собственность лакомый кусок земельного участка .

Констатирую факт, что прокуратура Васильковского района после окончания рабочего времени требовала от председателя села Саливонки Басилкевича Владимира Анатольевича появиться в Васильковскую прокуратуру для дачи «объяснений».

Стоит отметить, что на сегодняшний день органами прокуратуры по фактам массовой фальсификации местных выборов в 2010 году в городе Василькове и Васильковском районе возбуждено ряд уголовных дел. Я убежден, что именно поэтому СБУ возбудило уголовное дело по статье терроризм, чтобы исполнители фальсификаций не дали показания в прокуратуре на Анатолия Присяжнюка, как на заказчика фальсификаций.

Такие дерзкие действия губернатора однозначно подрывают авторитет президента Украины Виктора Януковича как минимум в Васильковском районе Киевской области.

Виктор Фёдорович, Вам это нужно?

Дополнительно предоставляю:

Текст заявления о преступлении, поданного председателем Саливонковского сельского совета Васильковского района Киевской области Басилкевичем Владимиром Анатольевичем, и другие документы, имеющие отношение к данному делу.

Текст заяви про злочин, подану Головою Саливонківської сільської ради Васильківського району Київської області  Басилкевичем Володимиром Анатолійовичем, та інші документи, що мають відношення до даної справи. 

ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН

Шановний Вікторе Павловичу!

Я, Басилкевич Володимир Анатолійович, як Саливонківський сільський голова Васильківського району Київської області звертаюся до Генеральної прокуратури України в інтересах територіальної громади села Саливонки Васильківського району Київської області з приводу спроб з боку Київської обласної державної адміністрації та Васильківської районної адміністрації Київської області узурпації місцевої влади та рейдерського захоплення місцевого сільськогосподарського підприємства в селі Саливонки за сприяння місцевих правоохоронних органів, зокрема Васильківської міжрайонної прокуратури Київської області та Прокуратури Київської області з огляду на нижче наведене.

Для об’єктивного з’ясування картини подій, що відбуваються навколо села Саливонки, повернуся в недалеке минуле. На території села Саливонки знаходиться сільськогосподарський виробничий кооператив «Агрофірма ЗОРЯ», який до 2003 року володів всією пайовою землею на території сільської ради як в межах, так і поза межами населеного пункту село Саливонки, а це приблизно біля 2000 га земель сільськогосподарського призначення.

У 2003 році була обрана комісія по реформуванню СВК «Агрофірма ЗОРЯ», згідно з Положенням про комісію по реформуванню затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 28 лютого 2001 року №177, основним завданням якої є уточнення складу і вартості пайових фондів майна членів підприємства. Згідно з положенням про комісію, протоколи засідання повинні були бути передані до органу місцевого самоврядування. Але не дивлячись на неодноразові звернення голова комісії протоколи не передає. Зі слів членів вказаної комісії, не відбулося жодного засідання. Розпаювання майна велося одноосібно головою комісії, бувшим безроздільним керівником господарства СВК «Агрофірма ЗОРЯ» пані Ведмідь А.П..

Був створений уточнений перелік майна пайового фонду станом на 01.01.2003 року по відділенню №1 с. Саливонки на загальну суму 2311504,00 грн. (в який, по невідомих причинах, не було включено велику кількість майна, та не включено взагалі оборотні активи) і список осіб, які мали право на пай на загальну суму 1441261,00 грн. Чому було не додано 870243,00 грн. власникам невідомо.

20 лютого 2004 року згідно рішення загальних зборів, протокол №1 було виділено майно для погашення кредиторської заборгованості, яке було реалізовано і кошти поступили в касу підприємства СВК „агрофірма „ЗОРЯ”. Але кредиторська заборгованість, по невідомих причинах, не була погашена.
Потім 08.09.2006 року з’являється лист, підписаний головою СВК «Агрофірма ЗОРЯ», за №78 з проханням до виконавчої служби Васильківського району описати та реалізувати майно, яке нібито виділене для погашення кредиторської заборгованості. Насправді, такого виділення не було, ні зборами, ні комісією, а вказане майно знаходиться у списках розпайованого.

Цей перелік був підроблений особисто головою комісії. Виконавча служба по цих підставних документах, порушуючи права власників, арештовує розпайоване майно, хоча сільська рада сповістила виконавчу службу про те, що воно розпайоване.

30.08.2007 року надходить лист до виконавчого комітету сільської ради уже з проханням визнати право власності за СВК «Агрофірма ЗОРЯ» на це ж розпайоване та «арештоване»майно. До цього листа були прикладені уже інші підроблені відомості майна, виділеного для погашення кредиторської заборгованості, які, начебто, затверджені зборами СВК «Агрофірма ЗОРЯ» 31.07.2003 року, та 29.10.2006 року. У протоколі від 31.07.2003 року нічого не сказано про виділення майна для погашення кредиторської заборгованості, а зборів 29.10.2006 року взагалі не було.

11 грудня 2007 року до сільської ради знову надходить лист з вимогою про визнання права власності за СВК «Агрофірма ЗОРЯ» на будівлі ферми що нібито виділені загальними зборами від 25 листопада 2005 року в зв’язку з купівлею майнових сертифікатів та оформленням їх нотаріально для погашення кредиторської заборгованості. Одночасно передається протокол зборів. Але згідно акта підписаного членами комісії по реформуванню, та власниками майна вказані збори не відбувалися взагалі.

Якщо проаналізувати підроблені відомості на майно, що нібито виділене для погашення кредиторської заборгованості СВК «Агрофірма ЗОРЯ», то все майно обдурених власників у від.№1 с. Саливонки потрібно продати.

Крім того, разом зі списками розпайованого майна в 2003 році до сільської ради було передано акт розрахунку уточненого пайового фонду, де третім пунктом було сформовано майно неподільного фонду в сумі 833,9 тис. грн., яке виключається з паювання. Майно, віднесене до неподільного фонду, частково було продано Саливонківському сахарному заводу начебто , як сказано в акті, згідно рішення загальних зборів СВК «Агрофірма «ЗОРЯ» від 20 лютого 2004 року. Але такого рішення на зборах не приймалося, а майно було продано одноосібно головою комісії по розпаюванню.

В 2007 році до Саливонківської сільської ради від СВК «Агрофірма «ЗОРЯ» було передано такий же акт розрахунку уточненого пайового фонду ,який затверджений тим же числом, але в п.№3 уже значиться резервний фонд, та вимога допаювати резервний фонд, хоча це майно неподільним фондом (згідно з законодавством України) уже було передано СВК „АСТРА” для подальшого використання по призначенню.

Не дивлячись на те, що виконавчий комітет не підтвердив право власності на розпайоване (людське) майно юридичній особі СВК «Агрофірма «ЗОРЯ», яка давно реформувалася і до майна не має ніякого відношення, СВК «Агрофірма ЗОРЯ» використовуючи підроблені документи активно продає майно. Так продано рибацький стан, коптильню, автокран, та більшість автомобілів.

З проходом у 2008 році на посаду Прокурора Васильківського району Київської області пана Морозюка Сергія Миколайовича почався шалений тиск на Саливонківську сільську раду та ТОВ «Астра Агро», яке фактично орендувало людські паї та їх обробляло. Морозюк С.М. почав безпідставно порушувати кримінальні справи як проти керівництва сільської ради, так і проти керівництва ТОВ «АстраАгро», проте у зв’язку з безпідставним їх порушенням жодна так і не дійшла до суду. Далі Прокурор Морозюк Сергій Миколайович, будучи на займаній посаді, створює на території села Саливонки приватну фірму «Капітал плюс», засновником якої став сам особисто та за допомогою цієї фірми почав рейдерувати ТОВ «АстраАгро» і допомагати СВК «Агрофірма «ЗОРЯ» у незаконному продажу не розпайованого людського майна. За таку діяльність Морозюк Сергій Миколайович буз звільнений в листопаді 2010 року Генеральним прокурором України Пшонкою В.П. «по статті» із займаною посадою без права поновлення в органах прокуратури, проте вже в 2011 року він поновився в Прокуратурі Київської області. Та знову почав продовжувати розпочату ним у 2008 році «кампанію».

До такої «кампанії» підключився і Губернатор Київської області Присяжнюк Анатолій Йосипович, який достовірно володіючи ситуацією в селі Саливонки жодним чином не сприяв її мирному вирішенню на користь територіальної громади, більшість членів якої працюють в ТОВ «Астра Агро». Ним було видано доручення від 12 вересня 2011 року за №155-1 про здійснення у період з 13.09.11 по 19.09.11 року комплексної перевірки на предмет дотримання вимог земельного, водного, природоохоронного законодавства, організації роботи із розгляду звернень громадян, здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади Саливонківською сільською радою Васильківського району Київської області (додаток 1).

До складу комісії Голова Киїобладміністрації ввів наступних членів:
Збанацький Владислав Вікторович – завідувач санітарно-гігієнічного відділу ДЗ «Київська обласна санітарно-епідемінологічна станція МОЗ України».

Іванів Наталія Стефанія Іванівна – заступник начальника відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації

Коновалова Ніна Миколаївна – начальник відділу охорони використання водних ресурсів та техногенно-екологічної безпеки управління водного господарства у м. Києві та Київській області

Маноха Марія Дмитрівна – заступник начальника головного управління Держкомзему у Київській області

Ребитва Олександр Васильович – начальник Державної екологічної інспекції в Київській області.

Проте слід звернути належну увагу Генеральної прокуратури України на те, що Заступник Присяжнюка А.Й. – керівник апарату Київської обласної державної адміністрації Спаський Андрій Сергійович є найліпшим товаришем з інститутських часів громадянина Дякіна Ярослава Олександровича - рідного старшого сина Голови СВК «Агрофірма «ЗОРЯ»Дякіної Людмили Борисівни, яка зайняла цю посаду після смерті колишнього голови Ведмідь А.П. А молодший рідний син вказаної Голови СВК «Агрофірма «ЗОРЯ», Дякін Олег Олександрович, очолює Сектор з питань запобігання та протидії корупції Апарату Київської обласної державної адміністрації.

Завдячуючи таким «стійким та дружнім» стосункам в Київобладміністрації на сьогодні СВК «Агрофірма «ЗОРЯ»залучилася підтримкою останньої, про що свідчить сама за себе діяльність пана Присяжнюка А.Й. з вирішення цього питання.

Звертаємо належну увагу Генеральної прокуратури і на те, що видане чинним губернатором Київської області Доручення на здійснення перевірки Саливонківської сільської ради утвореною ним комісією є протиправним та прийнято Головою Київобладміністрації Присяжнюком Анатолієм Йосиповичем шляхом зловживання службовим становищем з корисливих мотивів у власних інтересах та інтересах третіх осіб, поза межами наданої йому як держслужбовцю компетенції, в супереч інтересів служби з огляду на наступне.

Відносини між місцевими адміністраціями та органами місцевого самоврядування регламентуються статтею 35 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», яка встановлює наступне:

Місцеві державні адміністрації на відповідній території взаємодіють з сільськими, селищними і міськими радами, їх виконавчими органами та сільськими, селищними і міськими головами, сприяють у здійсненні ними власних повноважень місцевого  самоврядування, зокрема у вирішенні питань економічного, соціального та культурного розвитку відповідних територій, зміцнення матеріальної та фінансової бази місцевого самоврядування, контролюють виконання наданих їм законом повноважень органів виконавчої влади, розглядають та враховують у своїй діяльності пропозиції депутатів, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб.

У разі розгляду місцевою державною адміністрацією питань, які зачіпають інтереси місцевого самоврядування, про це повідомляється заздалегідь відповідним органам місцевого самоврядування. Представники цих органів та посадові особи територіальних громад мають право брати участь у розгляді таких питань місцевою державною адміністрацією, висловлювати зауваження і пропозиції.

Голови місцевих державни адміністрацій, їх заступники,керівники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів місцевої державної адміністрації або їх представники мають право бути присутніми на засіданнях органів місцевого самоврядування та бути вислуханими з питань, що стосуються їх компетенції.
Місцеві державні адміністрації не мають права втручатися у здійснення органами місцевого самоврядування власних повноважень.
Для здійснення спільних програм місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування можуть укладати договори, створювати спільні органи та організації.

Проте всупереч вищенаведених положень вказаного Закону шляхом складання вищевказаного Доручення Голова Київської обласної державної адміністрації Присяжнюк Анатолій Йосипович порушив вказану статтю в частині заборони Київській обласні державній адміністрації втручатися у здійснення місцевого самоврядування Саливонківською сільською радою власних повноважень, оскільки доручив створеній ним комісії втрутитися в діяльніст останньої. Вказані члени комісії заблокували поточну роботу Саливонківської сільської ради та почали безпідставно вимагати надання в супереч вимогам Закону України «Про інформацію», який забороняє без згоди особи розголошувати про неї особисту інформацію, інформацію про осіб, яким сільською радою було виділено земельні ділянки, а також іншу інформацію з приводу цього, якою сільська рада не володіє.

Окрім того, без відповідного письмового запиту, та без відповідних посилань на правові норми вимагалі у сільської ради надати копії необхідних рішень сесій та інших документів, які у сільській раді відсутні, зокрема довідки про те, що вказані особи не використали своє право на безкоштовну приватизацію і т.п. На моє прохання як Голови сільської ради вказати правові підстави вимоги надати необхідну членам вказаної комісії інформацію та документи, що передбачено ч. 2 ст. 19 чинної Конституції України, яка встановлює, що «Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.», останні так і не назвали правових підстав, натомість одразу поскаржилися на мене до Васильківської міжрайонної прокуратури Київської області, яка почала мені в особі Заступника Прокурора району Линника Євгенія Васильовича по телефону погрожувати мені розправою.

Слід звернути увагу Генеральної прокуратури України і на той факт, що жодних владних повноважень Київська обласна державна адміністрація та Васильківська районна державна адміністрація Київської області, які б давали право перевірки їх застосування, Саливонківській сільській раді не надавалися. Тому правових підстав у Губернатора Київської області Присяжнюка Анатолія Йосиповича для створення вищенаведеної ним комісії з метою здійснення перевірки всієї діяльності Саливонківської сільської ради не було. Одночасно за дорученням того ж самого Присяжнюка А.Й. разом із створеною ним комісією приїхало з метою позапланової перевірки і обласне КРУ. Таким чином насьогодні раптово Саливонківська сільська рада опинилася в тотальних перевірках з боку всіх можливих обласних інспекцій, що фактично блокує та унеможливлює її нормальну поточну роботу.

Таким чином, враховуючи все вищезазначене, керуючись ст. 94 Кримінально-процесуального кодексу України,

ПРОШУ ВАС:

Порушити відносно Голови Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка Анатолія Йосиповича кримінальну справу за фактом вчинення ним протиправних дій на користь приватного підприємства СВК «Агрофірма «ЗОРЯ», що полягають у безпідставному створенні ним комісії в складі більшості керівників контрольно-перевірочних установ Київської області по здійсненню ними протиправної перевірки діяльності роботи Саливонківської сільської ради Васильківського району Київської області з метою заблокування її роботи та усунення від влади її керівництва, оскільки такі його дії носять ознаки злочину «Зловживання владою або службовим становищем», передбаченого ст. 362 КК України.

Опротестувати Доручення Голови Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка Анатолія Йосиповича за №155-1 від 12 вересня 2011 року про створення комісії по перевірці діяльності Саливонківської сільської ради Васильківського району Київської області.

Про результати розгляду даної заяви повідомити мене, як сільського голову села Саливонки, в письмовій формі за адресою: вул. Леніна, 8, с. Саливонки, Васильківського району Київської області, поштовий індекс 08665 у строки згідно чинного законодавства.

Додатки:
1. Копія Доручення Голови Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка Анатолія Йосиповича за №155-1 від 12 вересня 2011 року

З повагою,
Сільський голова ________________ В.А. Басилкевич

Николай МЕЛЬНИЧЕНКО, специально для  UAINFO



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини