MENU

Полный текст заявления Объединенной оппозиции с требованием к ЦИК

806 0

Заява Об’єднаноїопозиції «Батьківщина»:

5 листопада2012 року Центральна виборча комісіяприйняла рішення про те, що вона не можевстановити результати виборів по 5-типроблемних округах: № 94, 132, 194, 197, 223. ЦВКтакож звернулася до Верховної Ради ізпропозицією провести перевибори на цихмажоритарних округах.

Таке рішеннябуло прийнято всупереч волевиявленнюгромадян України, які чітко визначилися із своїмиполітичним вподобаннями та зі значноюперевагою проголосували за кандидатівв народні депутати від опозиції. Про цеоднозначно свідчать протоколи із мокримипечатками по кожному із округів,паралельний та громадський підрахунокголосів.


Однак влада не змириласяіз таким вибором громадян та перемогоюопозиції. Режим Януковича застосувавтотальні, цинічні та неприховані масовіфальсифікації. Зокрема, було зафіксованопсування бюлетенів, підробку протоколів,силове захоплення окружних виборчихкомісій, застосування загонівспецпризначення проти мирних громадян,погрози фізичної розправи над членамидільничних та окружних виборчих комісій,підтасовки при введені даних про підсумкиголосування на сервер ЦВК та інші бруднітехнології фальшування результатіввиборів.

Це призвело до конфронтаціїта протистояння не лише опозиції, алей громадян України із антинароднимрежимом, які не змирилися із тим, щовлада нахабно вкрала у них право голосута вийшли на акції протесту.

Миусвідомлюємо, що прийнявши згаданерішення, ЦВК виконала вказівку владидля того, щоб не допустити перемогиопозиційних кандидатів та легалізуватимасштабне спотворення волевиявленнягромадян.

Об’єднана опозиція«Батьківщина» не визнає таке антинароднета незаконне рішення ЦВК, прийняте надогоду владі. Ми невідкладно оскаржимойого в суді і не визнаємо результативиборів до тих пір, поки всі опозиційнікандидати, в яких намагаються вкрастиперемогу, не отримають свої депутатськімандати.

Вимагаємо від ЦВК взятивідповідальність за встановленняпідсумків голосування на себе. У неї євсі повноваження та законні підставидля того, щоб самостійно встановити запротоколами з мокрими печаткамирезультати голосування у кожному з цихмажоритарних округів та оголоситиперемогу опозиційних кандидатів.

 

Батьківщина 



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини