MENU

Премьер-министра Канады призывают лично позвонить Януковичу с требованием прекратить фальсификации на выборах

662 1

Прем‘єр-міністра Канадизакликають тиснути на українськогопрезидента Віктора Януковича черезфальсифікацію парламентських виборів.

Проце йдеться у листі Канадської Груписприяння демократії в Україні доПрем’єр-міністра Канади СтівенаХарпера.

«Канада, так само як і іншідемократії, терпляче ставилась донедемократичного режиму президента Януковича. Поточна ж зневага до чеснихвиборів та нехтування думкою великоїкількості міжнародних спостерігачів,які назвали ці вибори недосконалими, єпросто неприпустимими.

Велика групаспостерігачів від Канади також підтверджуєтой факт, що ми хотіли і очікували від Януковича, що він вчинить правильно:виконає свій конституційний обов’язокпровести вільні і чесні вибори. Якщо мидозволимо цим фальсифікаціям досягнутисвого, наші зусилля будуть марними. 

Самечерез це і тому що Ви раніше попереджалийого про «серйозні наслідки», ми просимоВас, Пане Прем‘єр-міністр шукати іншідержави-однодумці, щоб зробити усеможливе задля забезпечення тріумфуправосуддя.

Будь ласка, зателефонуйтепрезиденту Януковичу та попросіть йогоприпинити втручатися у виборчий процес.Вам, мабуть, захочеться нагадати йому,що наш закон про швидке усунення іноземнихзлочинців, призначений серед іншогодля того, щоб тримати подалі порушниківправ людини. І підкреслить, що торгівельноїугоди з Канадою не буде та Канада будесприяти тому, щоб Україна не головувалав ОБСЄ, якщо він відмовиться.

Канаданадіслала для спостереження запарламентськими виборами в Україніприблизно 500 спостерігачів, чиї доповідісвідчать про серйозні недоліки до і підчас процесу голосування, а також вказують,що неспроможність провідних членівопозиції, зокрема Юлії Тимошенко, взятиучасть у виборах через їхнє ув’язненняпідриває законність цих виборів. Доповідіінших спостерігачів наголошують нааналогічних проблемах». 

ТакожКанадська Група сприяння демократії вУкраїні звертає увагу Прем‘єр-міністрана те, що «коли спостерігачі вже поїхали,фальсифікації стали ще гіршими».

«Відбуваєтьсязміна та підміна бюлетенів, підрахунокголосів, відданих за оголошенихпереможців, анулюється та замінюєтьсяданими на користь президентської Партіїрегіонів на офіційних сайтах. Вжевідбувались бійки, застосовувавсясльозоточивий газ, а опозиційнимкандидатам, їхнім прихильникам тазалишкам незалежних ЗМІ погрожувалисмертю.

Прем‘єр-міністре, ми найбільшестурбовані тим, що якщо Канаді та іншимдемократичним країнам не вдастьсяпоговорити переконливо, негайно тапрямо з Януковичем, це завдасть найбільшоїшкоди демократії в Україні, їїСхідноєвропейським сусідам та стабільностів регіоні», - зазначається у зверненнідо Стівена Харпера.


Батьківщина 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини