MENU

«Мы, украинцы, будем хозяевами на своей земле» - Тягнибок во время митинга Оппозиции

1171 16

Українськийопозиційний потяг рушив до великоїукраїнської перемоги. До побудови нетої держави, яка погрузла в корупції,де будуть безкарними фальсифікатори ізрадники, а України справедливої ічесної – європейської держави, за якубудемо гордитися.


Хочу зробити кількависновків останніх днів і цієї виборчоїкампанії.


Отже, висновок перший. Партія регіонів як правляча партіявтратила довіру в очах світовоїгромадськості. І найважливіше – Партіярегіонів остаточно втратила довіру якпартія влади, як партія, яка повиннагарантувати виконання українськихзаконів на території УкраїнськоїДержави. Вона остаточно втратила довірув української громади, у мешканцівУкраїнської Держави, в українськихвиборців.


Другий надзвичайноважливий висновок. Опозиція в Україніперемогла на цих виборах. І якщо б законпередбачав вибори тільки за пропорційноюсистемою, то разом «Батьківщина»,«Свобода» й УДАР мали 240 депутатів напротивагу 210 від Партії регіонів ікомуністів. Це якраз підтверджує, що Партія регіонів так торпедувала оцюмажоритарну систему виборів, щобизабезпечити собі більшість у майбутньомупарламенті. Саме тому ми вкотрепереконалися: в Україні найбільшоптимальною системою виборів є вибориза пропорційною системою за відкритимисписками. І такий закон ми, три опозиційніпартії, обов'язково проведемо в парламенті,про що ми домовилися безпосередньосьогодні, підписавши угоду про планспільних дій в наступній Верховній РадіУкраїни.


Ми хотіли б усі разомнизько схилити голови й дуже подякуватиактивності української громади. Усімтим українцям, які протестували протитієї бандитської влади, яка фальсифікуваливибори. Усім тим українцям, які на закликиопозиційних сил або ж чисто інтуїтивно,протестуючи проти обману на виборах,виходили на вулиці, йшли під кийки«Беркуту», не боялися протестувати йзахищати своє демократичне право обиратитих, кого вони вважають за необхідне. Ітаких людей у нас, як виявилося, є багатопо всій Україні – це й Одещина, іМиколаївщина, й інші регіони України –захід, центр, і найважливіше – Київ. Ценаша українська столиця. Саме тому –наступний висновок: перемога Партіїрегіонів, про яку вони трублять, ценасправді є так звана «перемога», це єперемога фіктивна. Це як мильна бульбашка,яка рано чи пізно лусне, і всі переконаютьсяв тому, що фальш, брехня, обман не можебути правдою, не може бути справедливістюй не може бути дороговказом завтрашньомумайбутньому української нації йУкраїнської Держави.


Партія регіонів нездобула перемоги в столиці. Жоден округїм не піддався. Київ показав, що нашастолиця є українською. Наша столиця нелягла під бандитський «данєцкій»кримінально-олігархічний клан. Нашастолиця продемонструвала перспективуі завтрашній день для УкраїнськоїДержави.


І ця банда, ці негідникивже почали мститися киянам. Ви пам'ятаєтезаяву прем'єр-міністра Азарова, у якогоаж слина бризкала, коли він казав, щовони стільки грошей витратили на Київ,і як їм Київ віддячив. Мовляв, теперкияни нічого не будуть мати, ніякихбюджетних перерахувань для українськоїстолиці.


Далі не буде ручногоуправління державного бюджету. Ми будемоконтролювати процес надходженнябюджетних коштів, і він буде справедливим.


Сьогодні вони із помстикиянам підвищили на 17% вартість хлібадля мешканців української столиці.


Хай пам'ятають: караобов'язково за такі злодіяння, за такупідлість, прийде. Ми переконалися щоЦВК – це антинародний орган. Адже неможе бути так, що люди, які сидять у ЦВК,працюють не за законом, а за дзвінкоміз Банкової, вирішують долю виборів. Цемає бути покарано. Саме тому ми,представники трьох опозиційних сил – «Свободи»«Батьківщини» та УДАРу –домовилися, що будемо вимагати заміниперсонального складу ЦВК і притягненнядо кримінальної відповідальності тихчленів ЦВК, які порушували закон іголосували за незаконні рішення. Щоправдап'ятеро членів ЦВК таки виступили зокремою думкою і не підтримали цебеззаконня. Ми вимагатимемо формуваннянаступного складу ЦВК на паритетнихзасадах, а не так, як зараз, коли 90% членівЦВК – контрольовані владою і лише 10% –це опозиція. Має бути рівне представництвоопозиції та влади. І це буде справедливо.Бо ми стоїмо саме заради того, щобибудь-які вибори, строкові чи дострокові,були чесними, справедливими та законними.


Ця виборча кампанія, аособливо процедура підрахунку голосів,показала відсутність незалежної судовоїгілки влади. Продажні й залежні відвлади судді ухвалюють незаконні рішенняне згідно з законом. Це люди, які не лишезабули що їх навчали на юридичнихфакультетах, а й абсолютно втратиличесть і совість, і навіть людськугідність. Україна потребує судовоїреформи. Бо ті негідники, які ухвалювалинезаконні рішення, не лише мають втратитипосади суддів, але й мають піддатисякримінальному переслідуванню за їхнізлодіяння.


Аналогічно це стосуєтьсячленів дільничних та окружних виборчихкомісій. Маємо притягнути до кримінальноївідповідальності усіх фальсифікаторіввиборів. Генпрокурор Пшонка теж маєпіти у відставку. І попри те, що владазаявляє про відкриттякримінальноїсправи за виборчі фальсифікації у 223-муокрузі, суспільство має контролюватикожен крок цієї справи, щоби жоденпапірець не ліг під зелене сукно й усебуло доведено до логічного завершення.


Нація потребуєсправедливості й покарання фальсифікаторів.


Покарати потрібнопредставників МВС, спецпідрозділу«Беркут». І тих, які давали незаконнівказівки і тих, які їх виконували. Тих,які знущалися над нашими матерями йдітьми. Особливо – за події у Первомайську.І це наше завдання – покарати зараз, бозавтрашнього дня просто не буде.


Представники трьохполітичних сил чітко задекларувалинаші кроки у ВРУ. Ми домовилися проспільний старт. Український опозиційнийпотяг рушив до великої українськоїперемоги. До побудови не тої держави,яка погрузла в корупції, де будутьбезкарними фальсифікатори і зрадники,а України справедливої і чесної –європейської держави, за яку будемогордитися.


Ми, українці, будемогосподарями на своїй землі, і досягнемотого, заради чого клали голови поколіннянаших героїв. Ми зробимо те, чого недочекалися наші діди, але ми маємо тезавдання виконати, щоби нашим дітямпередати нову Велику Україну.


Це не завершення – цетільки початок нашої великої боротьбиза нашу велику перемогу. А наша мета –Велика Україна.


Олег ТЯГНИБОК 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини