MENU

Арестован экс-кандидат в нардепы от ВО «Свобода»

842 0

13 листопада 2012 року представники Святошинського райвідділу УМВС України у Києві провели обшук в оселі керівника Конотопської районної організації ВО «Свобода», кандидата від об'єднаних сил опозиції в окрузі №159 Артема Семеніхіна, після чого затримали його.

Свободівця запросили до райвідділу міліції «на розмову» нібито у справі про шахрайство. Артема цілий день протримали у відділку, відібрали телефон, а рідним, які очікували його біля виходу, відмовилися дати будь-які пояснення з приводу статусу затриманого. Згодом до відділку прибула карета швидкої допомоги, яка надала свободівцю першу медичну допомогу.

Представники МВС відмовилися допустити до затриманого рідних Артема. Є підозра, що Артема піддавали психологічному та фізичному тиску. Усі процесуальні дії, всупереч Конституції, відбувалися за відсутності адвоката затриманого. Врешті-решт представники МВС заявили, що затримують Артема на 72 години до обрання запобіжного заходу.

З огляду на те, що Артем Семеніхін брав активну участь у захисті результатів волевиявлення біля виборчого округу №223 у Києві, а під час виборів був реальним опонентом кандидата від влади Андрія Деркача, усі події навколо свободівця слід розцінювати як продовження політичних переслідувань і тиску влади на представників опозиції впродовж виборів і по сьогодні.

«Свобода» вимагає проведення будь-яких процесуальних дій за чіткого дотримання Конституції, законів та прав затриманого, у присутності його адвоката.

Нагадаємо, що під час виборів свободівцю погрожували фізичною розправою, якщо він не зніме свою кандидатуру з виборчих перегонів. Йому телефонували з погрозами фізичної розправи, відкриття карної справи тощо. Залякуванням займалися київські поплічники одіозного кандидата А. Деркача на чолі з Анатолієм Миколайцем.

(Миколаєць А.П. – колишній заступник начальника управління МВС Київської області, колишній начальник Святошинського райвідділу міліції, також у минулому – голова Святошинської податкової міліції. Маючи сприяння з боку впливових поплічників, зараз займається нелегальним будівництвом у Києві, що приносить йому солідні дивіденди).

 

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ "СВОБОДА"

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини