MENU

Победа Януковича на выборах-2015 очень сомнительна - Данилюк

576 0

  

Виборизакінчено. Не дивлячись на суттєвезменшення кількості прихильників партіївлади, регіонали разом з союзникамизбільшили свою присутність у ВерховнійРаді орієнтовно до 270 депутатів. Чизадоволені вони таким результатом?Складно сказати. Але, враховуючи  те,що на останніх парламентських виборах Партія регіонів не мала можливостісформувати більшість навіть разом зкомуністами та «литвинівцями»результатбільше ніж задовільний. Тепер навітьформування конституційної більшостілише питання часу. Перемога Януковича видається повною та безапеляційною, аконсервація нинішнього режиму надесятиліття – просто неминучою.Проте є кілька обставин, які дозволяютьтрішки оптимістичніше дивитись умайбутнє.


Економічні показники,на відміну від результатів голосування,переписати неможливо. Можна домовитисьз усіма: з Заходом, Сходом, міжнароднимиорганізаціями та навіть палкимиопозиціонерами щодо продовження свогожалюгідного царювання, проте змінитинегативне зовнішньоторгівельне сальдона позитивне або примусити гривню нескочуватись в прірву жодними вмовляннямине вдасться. Передвиборче демонстрування«подоланої руїни» та різноманітних«покращень» надто дорого обійшлосьекономіці. Її й без того не надто квітучездоров’я остаточно підірвано, а симптоми,які на це вказують, настільки явні, щоприховувати цей факт далі не має анісенсу, ані можливості. Залишаєтьсяпереконувати громадян, що тотальнезростання цін - лише салют падіннюсвітової економіки, що з властивою йомунезграбністю й намагається робитипрем’єр-міністр Азаров.


Українцівчекає неминуче погіршення життя, якенавряд чи додасть Януковичу популярностіна президентських виборах 2015 року.Однак, як показує новітня історіяУкраїни, популярність – не найбільшважливий фактор, необхідний для того,щоб стати Президентом. Чи стане перемога Партії регіонів на парламентськихвиборах пірровою, залежить від того, якбудуть розгортатись події в найближчіпівроку. Скасування виборів мерата міської ради в непокірному Києві абоспроба сфальшувати їхні результатиможе стати тією краплею, яка нарештіпереповнить чашу терпіння киян, зовсімне бездонну, як би цього не хотілось наБанковій. Адже самого Пірра такождобила не фатальна перемога над римлянамипід Аскулумом, а спроба взяти Аргос, якабула здійснена після цього. 

  

Олександр ДАНИЛЮК 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини