MENU

Кому может достаться «Будяк» в этом году. Досье на номинантов

624 1

Цього року лідерами закількістю номінацій стали народнідепутати України за подання небезпечнихдля українців законопроектів, повідомляєУкраїнська Гельсінська спілка з правлюдини.

 

«Зокрема «Будяк» маютьзмогу отримати Віталій Журавський, заспробу запровадити кримінальнувідповідальність за наклеп; ВасильГрицак за подання на розгляд законопроекту,який грубо порушує право особи наприватність «Про Єдиний державнийдемографічний реєстр та документи, щопідтверджують громадянство України,посвідчують особу чи її спеціальнийстатус»; Юрій Мірошниченко, за поданнязаконопроектів, котрі несуть в собінадзвичайно небезпечні загрози длясистеми державної екологічної політики,охорони природного довкілля та реалізаціїекологічних прав громадян; Царьков Є.І., Лук’янова К.Є., Унгурян П.Я., КовалевськаЮ.С., Чорновіл Т.В., Григорович Л.С. – зарозробку закону про заборону пропагандигомосексуалізму", - йдеться уповідомлені.


Правозахисники нагадують,що  мета антипремії «Будяк року» –привернути увагу громадськості добрутальних порушень прав людини, щовідбулися в державі протягом року, тастимулювати суспільну дискусію щодонебезпечних для прав людини тенденційу вітчизняній правовій системі. Антипреміяприсуджується за найбільш ганебні танебезпечні порушення прав людини таосновних свобод, що відбулися за минулийрік. Антипремію вручать 10 грудня, вМіжнародний день захисту прав людини.

 



Двічі в 2012 роцібув номінований Міністр освіти ДмитроТабачник – за дискримінаційні висловита поділ дівчат на «розумних» та«красивих».



Президента Українитакож номіновано двічі. Йому закидаютьбайдужість та бездіяльність в сферізахисту прав людини. Зокрема це полягаєу підписанні низки законів, що порушуютьправа людини.



Також «Будяк» маютьшанс отримати Микола Азаров та Кабмінза порушення екологічних прав таЦентральна виборча комісія (ЦВК) зачисленні та брутальні порушення виборчихправ громадян.




В порушенні права насвободу пересування громадяни звинувачуютьДП Укрзалізниця. Суддів Конституційногосуду та пенсійний Фонд України за активнуучасть в узаконенні позбавлення громадянналежних їм соціальних виплат.



В номінацію потрапиві Національний банк України за брутальнепорушення права власності з політичнихмотивів щодо «Акціонерного комерційногобанку «Базис».



За бездіяльність усправі Развозжаєва номіновані КалінінІ.О., голова Служби Безпеки України,Захарченко, В.Ю, Міністр внутрішніхсправ, В.П. Пшонка, Генеральний прокурор,В.В, Лутковська, Уповноважений ВерховноїРади з прав людини.
 


Правосуддя.info

  

Всі номінанти 


Василь Грицак

Віталій Журавський

Царьков Є.І.

Лук’янова К.Є.

Унгурян П.Я.

Ковалевська Ю.С.

Чорновіл Т.В.

Григорович Л.С.

Юрій Мірошниченко

Дмитро Табачник

Віктор Янукович

Микола Азаров

ДП Укрзалізниця, підконтрольна Борису Колеснікову

Судді Конституційногосуду

пенсійний Фонд України

Національний банкУкраїни (Сергій Арбузов) 

Калінін І.О., головаСлужби Безпеки України,

Захарченко В.Ю,, Міністрвнутрішніх справ

В.П. Пшонка, Генеральнийпрокурор,

В.В, Лутковська,Уповноважений Верховної Ради з правлюдини.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини