MENU

"Авантюрист" Каськив мог подписать миллиардный контракт с кубинским нелегалом — Данилюк

561 0

Нещодавно українські урядовці потрапили в черговий корупційний скандал, цього разу міжнародний. 27-го листопада голова Держінвестпроекту Владислав Каськів в присутності прем’єр-міністра Азарова та міністра паливо-енергетичного комплексу Юрія Бойка підписав з кількома іноземними громадянами документ, який прес-службою Кабінета міністрів був названий угодою з іспанською компанією Gas Natural Fenosa по управлінню консорціумом по будівництву терміналу для перекачки скрапленого газу на загальну вартість 1,1 млрд. дол.

Підписання відбувалось надзвичайно урочисто в Будинку уряду, на підписання було запрошено велику кількість представників ЗМІ. Здавалось, що доля терміналу вирішена і Україна таки зробила перший крок до енергетичної незалежності. Проте вже наступного дня іспанська компанія, яка нібито виступила стороною даної угоди, заявила, що не має жодного уявлення про особу, яка від їхнього імені підписала цей документ. Більш того в компанії заперечили факт проведення будь-яких попередніх переговорів про їхню участь в українському проекті.

Хто такий цей загадковий пан, чи то пак сеньйор, Сарда Бонвеї, з яким український уряд підписав угоду встановити достеменно так і не вдалось. Враховуючи схильність пана Каськіва до різноманітних авантюр, він може виявитись ким-завгодно: як іспанським посередником, так і кубинським нелегалом. Про що можна говорити абсолютно впевненно, так це про те, що проект будівницітва терміналу настільки ж далекий від реалізації, як і два роки тому.

А поки що пан Каськів вилетів до Іспанії переконувати Gas Natural Fenosa все ж таки взяти участь у консорціумі. На його думку, те що угоду підписав нікому невідомий Сарда Бонвеї, що не мав на це повноважень, - це не проблема. Головне, щоб тепер іспанська компанія визнала свою участь у проекті про який, за словами її представників, вони дізнались тиждень тому.

В цьому контексті хотілось би погодитись з паном Каськівим. Дійсно, те, що сеньйор Бонвеї не має повноважень на підписання цієї угоди – це не проблема.
 

Проблема, що пани Каськів, Бойко та Азаров такі повноваження мають.

Олександр ДАНИЛЮК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини