MENU

Янукович быстро протолкнет тупой проект бюджета на 2013 год — Гриценко

733 0

Економіка впевнено рухається від стабільності до колапсу, і на цьому фоні, замість розробки плану системних антикризових заходів (колишній) Уряд Януковича через (колишню) Раду, підконтрольну Януковичу, вирішив швиденько проштовхнути проект бюджету-2013.

Професійно підготувати проект немає кому - міністри вже кілька місяців сидять на валізах.

Легітимно внести проект до Ради немає кому - з учорашнього дня Уряд у відставці.

Професійно розглянути проект у Раді немає кому - дві третини депутатів уже винесли речі з кабінетів.

Навіть якби вони хотіли і могли, то часу на відповідальний і професійний розгляд, на підготовку пропозицій депутатів і Комітетів немає - виділили менше доби, потім Бюджетний комітет усе відкидатиме.

Проект бюджету депутатам роздали сьогодні зранку. В документі 461 сторінка, сотні тисяч цифр, за кожною з них - люди і їхні життя...

Профільні (колишні) міністри і їхні підлеглі, у більшості своїй, документу ще не бачили, тим більше - не аналізували детально, навіть у своїй сфері відповідальності.

Не бачили проекту і в регіонах - ні в державних адміністраціях, ні в місцевих Радах, обласних, районних, селищних, сільських, не бачили його голови міст і сіл.

Шабаш, тупий і безвідповідальний!

Предметна розмова по суті документу попереду.

Але і з побіжного аналізу вже видно - для Президента (ДУСя), прокурорів і суддів, а також допущених до бюджету олігархів з фінансуванням у 2013-му буде все в порядку, «картина маслом».

Вже ясно, що ніяких реформ і ніякого розвитку фінансувати не планується, у жодній з галузей суспільного життя, економіки країни, чи сфери державного управління.

Вже зрозуміло, що обіцяного Партією Регіонів «добробуту» для громадян - не буде, для жодної з категорій. Вибори ж закінчилися...

Уже видно, що дія десятків законів, які визначають стандарти життя 46 мільйонів людей, зупиняється - все передається у ручний режим Кабміну.

У проекті виплила «новація» 2013-го року: всім міністрам дають право протягом року позичати гроші де завгодно - під гарантії Уряду. Наслідки уявляєте?!

Чому Янукович так поспішає?

Боїться, що нова Рада цей проект, точніше - прожект бюджету, не схвалить. І правильно боїться.

Але від того, що за цю товсту книжку проголосують без розгляду 6 грудня, і вона потім називатиметься Головним фінансовим документом країни - криза в економіці нікуди не подінеться, вона лише поглибиться. Це вже ясно напевно.

Значить, баталії попереду - і бюджетні, і соціальні, і політичні...

 

Анатолій ГРИЦЕНКО

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини