MENU

Конституция не запрещает Тимошенко баллотироваться в президенты - Данилюк

627 1

  

Лідероб’єднаної опозиції Юлія Тимошенко має право балотуватись та бути обраноюПрезидентом України, не дивлячись нанаявність у неї судимості. Про це набрифінгу в Києві повідомив координаторгромадянського руху «Спільна Справа»,адвокат Олександр Данилюк.

Вінвідзначив, що відповідно до ст.103Конституції України Президентом можебути обраний будь-який громадянинУкраїни, який досяг тридцяти років, маєправо голосу, проживає в Україні протягомдесяти останніх років та володієдержавною мовою. При цьому Конституціяне встановлює жодних обмежень щодоправа обиратись Президентом Українидля засуджених осіб.

«Ст.76 КонституціїУкраїни передбачено, що засуджені завчинення умисного злочину не маютьправа обиратись до Верховної Ради, протеце жодним чином не поширюється на правообиратись Президентом України. Відтак,заява об’єднаної опозиції про висування Тимошенко єдиним кандидатом в Президентиносить не такий вже й ритуальний характер, як комусь
 зпідписантів цієї заяви хотілось би» –пояснив Данилюк.


«Як відомо, ст. 22Конституції України не допускає звуженнявикладених в ній прав та свобод, такимчином будь-які заборони засудженимвисувати свою кандидатуру в ПрезидентиУкраїни, які можуть міститись в Законі«Про вибори Президента України» абобудь-якому іншому нормативно-правовомуакті є неконституційними і не можутьбратись до уваги. Безперечно, це правопоширюєтсья не лише на Тимошенко, а йна Луценка та будь-якого засудженого»,– додав координатор «Спільної Справи».


 

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини