MENU

Европарламент требует освободить и реабилитировать Юлию Тимошенко

676 1

Європейський парламент закликає звільнити та реабілітувати лідера української опозиції Юлію Тимошенко.
 
Про це йдеться в ухваленій сьогодні на сесії Європарламенту у Страсбурзі Резолюції щодо ситуації в Україні.
 
В резолюції режим Януковича закликали «припинити вибіркове застосування правосуддя в Україні на всіх рівнях влади та дати можливість опозиційним партіям брати участь в політичному житті на основі рівних правил гри; закликає владу, у даному контексті, звільнити та реабілітувати опонентів, які стали жертвами політичного переслідування, в тому числі Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших».
 
Євродепутати також «рішуче закликали українську владу знайти разом з посланниками Європейського парламенту Олександром Кваснєвським та Патом Коксом прийнятне та справедливе рішення у справі Тимошенко» та закликали український уряд поважати та виконати остаточне рішення Європейського суду з прав людини у триваючих справах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка».
 
Окрім того, у Резолюції висловлюється «жаль щодо того, що згідно із заявами спостерігачів від ОБСЄ, ПАРЄ, ПА НАТО та Європейського парламенту, виборча кампанія, процес виборів та післявиборчі процеси не відповідали міжнародним стандартам та стали кроком назад у порівнянні з загальнонаціональними виборами 2010 року».
 
У тексті також йде мова про порушення під час виборчого процесу, затримку процесу підрахунку голосів та знаходження лідерів опозиції за гратами.
 
Так Європарламент «наголошує на тому, що те, що двоє лідерів опозиції Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, а також інші, утримувались у в’язниці під час виборів, негативно позначилось на виборчому процесі».
 

У цьому зв‘язку Європарламент «закликав уряд України вирішити питання порушень під час виборів, включаючи неостаточні результати у деяких виборчих округах, у діалозі з усіма політичними партіями».

 

 novosti_o

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини