MENU

Диктатору Януковичу запрещают читать, что о нем пишет пресса

800 3


Часом я ловлю себе надумці – в якому світі живе Янукович?Прокидається за шестиметровим парканомМежигір’я, на території резиденціїсідає у броньований кортеж та їдеперекритими вулицями на Банкову. Тамзустрічається з людьми, список якихскладено Льовочкіним та Ладним. Навиїзді спілкується з підготовленоюмасовкою, яка дякує за "покращення".Потім – назад в Межигір’я перекритимивулицями і знову пірнає в життя зашестиметровим парканом.

Тобто у Януковича мінімізовано фізичні контактиз реальністю. Фактично, єдиний каналкомунікації президента з зовнішнімсвітом – це мас-медіа.

У те, що Янукович вміє самостійно повноціннокористуватися інтернетом, я просто невірю. Можливо, у Януковича є айпад, а тамє закладки, на які він натискає. Алехтось назбирав йому цей список відвідуванихсайтів на планшеті, створивши відповіднуреальність.

Безперечно, головнимджерелом інформації для Януковича ємоніторинг преси виробництва адміністраціїпрезидента. Тож мною було надісланозапит на Банкову з проханням надатикопії моніторингу новин, який готуєтьсядля нього.

Я попросив моніторинг законкретні дати – 21, 22 та 23 жовтня 2012 року– тому що в ці дні у найвпливовішійнімецькій газета «Франкфуртер Альгемайне»на цілу шпальту вийшластаття під красномовною назвою «Сім"я»,що стосується клану Януковича,проілюстрована зображенням гаранта уобразі дона Корлеоне. Хотілося дізнатися,чи Янукович хоча би в курсі, яка у ньогозараз репутація на Заході.

І отнещодавно я отримав відповідь Банкової.Це – новий шедевр у колекції відмазокорганів влади.

Як відомо, ранішеадміністрація відмовиласяповідомити, що Янукович робив протягомдесяти днів, коли він зник з інформаційногопростору, пояснюючи це міркуваннямибезпеки – хоча запит було подано черезмісяць після згаданих подій.

ТеперБанкова відмовилася надати моніторингновин, який готується для Януковича, заналогічним поясненням! Ця інформаціяне підлягає розголошенню та є службовою,тому що громадяни раптом можуть дізнатися,з яких джерел інформований президент– і це поставить під загрозу нацбезпеку!

Причому, тут же адміністрація стверджує,що «випуски моніторингів ЗМІ, які отримуєПрезидент України, складаються ззагальнодоступних повідомлень».

«...Структуравипуску моніторингу ЗМІ міститьінформацію про джерела інформуванняПрезидента України та поточну тематику,яка перебуває в сфері уваги Глави державипід час прийняття ним рішень щодореалізації своїх конституційнихповноважень.

Розголошення такоїінформації може завдати шкоди низцілегітимних інтересів, таких, як:національна безпека, оборона та міжнароднівідносини; дисциплінарні розслідування;перевірки, контроль та нагляд з бокуорганів публічної влади; економічніінтереси тощо.

Можлива шкодапереважатиме суспільний інтерес вотриманні інформації про зміст таструктуру моніторингів ЗМІ, яківиробляються для інформування ПрезидентаУкраїни», – пише Банкова у своїйвідмові.

Банкова повідомляє,що «моніторинг повідомлень ЗМІ дляінформування президента Українивиготовляється Відділом моніторингута аналітики Управління з питанькомунікацій Адміністрації ПрезидентаУкраїни».

«Випуски моніторингу ЗМІ,який передається для ознайомлення Главідержави, виготовляються в одномуекземплярі. Архівування та зберіганнявипусків моніторингу ЗМІ не передбачено.Після ознайомлення з випуском, він підлягаєзнищенню», – попереджаєадміністрація.

«Невже маніяпереслідування косить і Ваші ряди?» –хочу я запитати в Дениса Іванеска, запідписом якого я отримав таку«відповідь».

Принагідно згадую, яку Відомстві преси та інформаціїНімеччини нампоказували щоденний моніторинг, щоготують для канцлера Меркель –PresseMappe. Українців особливо вражало те,що найвпливовішому чиновнику Європивкладали у підбірку медіа опублікованікарикатури (!) на неї саму.

Думаю, вМеркель як керівника уряду, що відправивсвоїх громадян на війну в Афганістан,більше (чи все-таки менше?) приводівостерігатися за власну безпеку – ніжу Януковича, який воює поки лише звласними громадянами.

Сергій ЛЕЩЕНКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини