MENU

Минприроды купило космические снимки Украины по космической цене

605 0

ДП «Центр еколого-експертноїаналітики» 12 грудня за результатамитендеру уклав угоду з кіпрською компанією«G.X. satellite communication management ltd» на впровадженнягеоінформаційних технологій звикористанням даних дистанційногозондування Землі. Вартість угоди склала26,15 млн грн. Про це повідомляється в«Віснику державних закупівель».


Для Міністерстваекології та природних ресурсів замовленозображення дистанційного зондуваннятериторії України (603тис. км2) за двароки, роздільною здатністю на місцевостіне більше ніж 6 м. Зображення повинніскладатися із космічних знімків, якінадходять з 4 або більше супутників.Надані зображення мають бути технологічносумісні з наявними у замовника данимиза попередні роки.


В тендері брало участьхарківське ТОВ «Спаеро-гіс», чияпропозиція коштувала 23 млн грн. Однакдешевша заявка була відхилена черезформальні обставини: не всі сторінкипропозиції мають печатку, невірнозаповнений стовпчик з інформацією пропосади та професії працівників, замістьоригіналу листа від оператора супутника,що учасник має дистриб’юторські правана необхідні супутникові зображеннядля території України, надано лист відпредставника оператора супутника.


Відтак єдиним конкурентомбуло ТОВ «Твіс-інфо» Олеся Ясинськогота Геннадія Павленка. Державне космічнеагентство України та оператор Національноїсистеми космічного спостереження ДП«Дніпрокосмос» в тендері участі небрали, хоча українськадержава має власні можливості дляотримання космічних фотографій.


Нагадаємо, минулогороку Мінекології замовило космічнізнімки території України за 49,38млн грн. у австрійської фірми, якаспеціалізується на будівництві цементнихзаводів. Тоді радник голови Державногокосмічного агентства  Едуард Кузнецовповідомив журналістів, що держструктурамзнімки з української «Січі-2» надаютьсябезкоштовно, «але до нас не звертались».


Кіпрська компанія «G.X.satellite communication management ltd» має свій сайт,який було зареєстровано 9 жовтня 2012 року– в день оголошення тендеру. Власниксайту скористався опцією, яка дозволяєне розкривати його прізвищею. В розділі«Наші клієнти» кіпрська фірма вказалалише Мінприроди України. Серед партнерівфірми – ДП «Дніпрокосмос», яке займаєтьсякосмічними фото України.


nashigroshi 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини