MENU

Единственное, что Тигипко не провалил - это личное обогащение, которое доходит до $1 млрд

1026 1


Я якосьнаписав, що все чим би не займався такийсобі пан Тігіпко, завжди все має один ілише провальний епілог. Іншими словами,якщо хочеш загубити справу - доручи їїколишньому комсомольському ватажку.


Ви, приміром, не забули,хто очолював виборчий штаб Партіїрегіонів 2004 року, коли її лідери заледвене застрелилися після перемоги Майдану?Переляканий С. Тігіпко тоді, здається,геть бідняка втік на декілька літ ізУкраїни.


Із приходом до владина Банковій Януковича 2010-го, колишнійрадник прем’єр-міністра Ю. ТимошенкоС. Тігіпко знову очолює в уряді М. Азаровасферу економічних реформ. Стає головноюнадією Партії регіонів.


Саме тоді я й написав,що С. Тігіпко – це дохлий номер дляреволюційних змін, яких від йоговимагають, він абсолютний невдачник нащаблях влади.


Що вийшло насправді –свідчать повні провали на шляху такзваних економічних, соціальних реформ,за які відповідав СЛТ в минулому урядіМ. Азарова. Найбільше його досягнення– підвищення на п’ять років пенсійноговіку для українських жінок, і збільшенняв середньому на три гривни щомісячнихсоціальних виплат.

 

За те власні активибагатія С. Тігіпка на сьогодні, яксвідчать поінформовані джерела, зрослидо одного мільярда доларів США.


За такі реформи, за такеуправління економікою, на фоні приватногоблагополуччя, варто б, напевне, спитатив юридичному порядку. Тільки опозиціяв Україні поки що не настільки кошерна(он же скільки різних тушок вилазитьпісля кожних виборів!), щоб запитати заці начебто випадкові невдачігоре-реформатора і його начальників.


А пам’ятаєте такупартію "Сильна Україна", яку очолювавцей самий пан? Теж безславно канула вЛєту під його чутливим керівництвом.


 А лижнийінструктор В. Каськіва з мільярдомдоларів інвестицій у дірявих кишенях,це ж хіба не персональний успіх івіце-прем’єр-міністра з економічнихреформ? Це ж хіба не Тігіпко благословлявці колосальні  "вкладення" успорудження   LNG-терміналу? Те жгерой, холера їх забирай…


Тепер, сором’язливомаскуючи очі, С. Тігіпко бравурнорозповідає, що вирішив зосередитись наідеологічній роботі в парламенті, позаякє заступником голови Партії регіонівсаме з цих важливих проблем.


Більше того, пан С.Тігіпко вже почав свою активну,пропагандистську роботу.


Як, можливо, пригадуєте,на останньому пленарному засіданні (18грудня ц.р.) він взявся повчати ВерховнуРаду, якою мовою має здійснюватисядержавотворення в Україні. Мовляв,потрібно дозволити народним депутатаміз парламентської трибуни виступатимовою, якою вони спілкуються зі своїмивиборцями. Маючи насамперед на увазі,зрозуміло ж, їхню російську.

Зачекайте, але хіба вУкраїні є лише російська меншина?


Звичайно ж, ні. Отже,виходячи з постулату С. Тігіпка, будеправильно, коли, приміром, кримськийтатарин Муса Джамільов перейде уВерховній Раді на мову своїх предків.Чи бодай слово зрозуміють із того, щовін скаже з парламентської трибуни іпан Тігіпко, і його політичні однодумці?І до чого це все  приведе? Чи можнатак збудувати нову Україну, про яку мимріємо?


Відповідь на це питаннязнаходимо в  частині другій статті6 Закону України  про засади державної мовної політики. Скандального, підкреслю,закону, який так успішно під себеухвалювали Партія регіонів і комуністивлітку нинішнього року. У ньому чіткоі однозначно зазначено, що на всійтериторії України застосовуєтьсядержавна. українська мова при здійсненніповноважень органами законодавчої,виконавчої та судової влади і в міжнароднихдоговорах.


Себто, якщо народнийдепутат України є державним службовцем,до того ж першого рангу, то він повинен,ні, зобов’язаний при виконанні своїхповноважень у парламенті користуватисялише державною мовою. Якщо ж не володієдержавною, у такому разі він не можебути ні державним службовцем, ні тимпаче народним депутатом. 


Що ж тут не зрозуміло?


Як слідує зрепліки того ж таки головного ідеологаПР, проголошеної у Верховній Раді 18грудня, відповідь правлячої партії назаконну вимогу опозиції дотримуватисячинного законодавства в мовному плані,готова. Ось вона, озвучена С. Тігіпком:«Я просив би дати можливість всімдепутатам виступати, якщо вони бажають,в тому числі і російською мовою вільно.Якщо цього не буде, то ми не дамо нікомувиступати з цієї трибуни теж, якщо будутьзабороняти це робити нашим депутатам…»(Подаєтьсяза стенограмою ВРУ.)


Увечері, 21грудня ц.р., виступаючи на знаменитихпублічних «собачих боях» в одному з телешоу, С. Тігіпко знову підтвердивна всю Україну свою попередню тезу: "Явважаю, що будь-який депутат може вийтиі виступати на тій мові, на якій вінспілкується зі своїми виборцями".При цьому додав: "У нас є ряд депутатів,які просто не вміють розмовлятиукраїнською. І, перш за все, це пов'язаноз тим, що в цих регіонах ніхто просто неговорить, ті люди, які навіть знали вшколі, просто забули мову, вони сьогоднібоятися спілкуватися цією мовою, томущо погано її знають", - пояснив С.Тігіпко. (Читайце тут)


Що сказати?


Де вони й цього разунабрали таких недолугих людей, вірнихпобратимів пана Азарова? Пам’ятаєте,що йому публічно в парламенті сказаланародний депутат І. Фаріон з приводуйого двомовності (розмовляє третьоюмовою, не схожою ні на українську, ні наросійську).


Ось цязнаменита уже фраза: "Мову не знаютьті, які або  політично упереджені,або розумово відсталі. Отже, в якійсистемі координат перебуваєте, власне,ви?" (Ізцим можна ознайомитись у  стенограміВРУ)


Точнісінько таке жзапитання сьогодні належить поставитиі головному ідеологу ПР Сергію Тігіпко,щодо недолугості народних депутатіввід правлячої партії, яких він, як намене, публічно зробив ледь не дегенератами…


А втім, для України іукраїнців, думаю, все це вельми символічно,і навіть добре, що за таку тонку граньдіяльності правлячої партії відповідаєтрадиційний політичний невдаха С.Тігіпко. Це однозначно свідчить про те,що їхній "руській мір" не пройде,аж тепер остаточно згине…


Пан Тігіпко, дай Боже, все успішно знову провалить…

 

Олександр Горобець

 

 

Справка:


Экспертыжурнала «Корреспондент» в июне 2011 годав рейтинге «ТОП-100 самых богатых людейУкраины»  оценили состояние СергеяТигипко в $545 млн. 22 место, а также онзанял 15 место среди «ТОП-100 самыхвлиятельных украинцев» согласно рейтингажурнала «Корреспондент» за август месяц2011 года.

 

В 2012 году, согласно рейтингу «ТОП-100 самых богатых людей Украины» от журнала Корреспондент, Тигипко переместился с 22 на 15 место. А состояние его увеличилось до $ 785 млн.
 




Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини