MENU

Три мента избили за курение жителя Донецка, а его ребёнка кинули об стену

2836 1

 


Струсом мозку, переломомребра, забоєм грудної клітини, синцямита гематомами закінчилося намаганнямешканців гуртожитку у Донецьку визначитиофіційне місце для куріння. Об этом пишет Вітвіцький Вячеслав, посылаючись на інтернет-видання Новомосковськ. 


Олександр Муляр вжетиждень в лікарні. Він стверджує, щойого побили троє дільничних міліціонерів.Після ухвалення нового закону прокуріння люди зібралися в коридорі, щобнаписати заяву комунальникам, аби тівиділили офіційне приміщення дляпаління.


Раптом прийшли троєдільничних міліціонерів. ОлександрМуляр запевняє — він тільки сказав їм,що штрафувати людей за куріння, якщо їмне виділено спеціального місця, незаконно.Люди у формі почали його жорстоко бити.


«Били, дружину почалиоб стіни тягати, схопили дитини, кинулиоб стінку. Зараз дитина заїкається.Привезли в райвідділ. По дорозі били вмашині. Вивели у двір, змусили там стоятив одних шортах і футболці на снігу», —розповідає потерпілий Олександр Муляр.


Крім численних забоїв,у чоловіка були обморожені пальці ніг— тому що його вивели на мороз босоніж.Дати чоловікові одяг міліціонери недозволили.


Дружина побитогоговорить зі сльозами: міліціонерижорстоко відштовхнули 7-річну Віолу,яка вибігла з квартири рятувати батька.Дитина вдарилася об стіну. Тепер воназаїкається.


У міліції дії своїхколег не коментують. Кажуть — неетично.А в Прокуратурі, де проводять досудоверозслідування, події того дня дільничніінспектори пояснюють з точністю донавпаки. Їх викликали на конфлікт, апотерпілий сам кидався на людей впогонах.


Сусіди переконують —інспекторів ніхто і пальцем не чіпав.Олександр ні з ким не конфліктував, аміліціонери поводилися жорстоко.


«Вони сказали:«Витут — ніхто», — розповідає сусід-свідокГеннадій Нестеренко.

За заявами обох сторінпорушені кримінальні справи. Хто тутправий, прокуратура має з’ясувати задва місяці.


На Вінниччиніж у селищі Немирів міліціонери зламалируку свідку під час допиту.


Батьки потерпілогочули крики з кабінету. Місцева прокуратурапровела перевірку — у діях міліціонерівпорушень не знайшли. А от проти потерпілого,навпаки, порушили кримінальну справу— за статтею опір працівникам міліції.Тепер хлопцеві загрожує ще й позбавленняволі.


Шрами, постійний більу руці та інвалідність 2-ї групи — цевсе Олегу на згадку залишили міліціонери.2 роки тому його доставили в Немирівськийрайвідділок як свідка. Тоді правоохоронцірозслідували справу щодо крадіжок урідному селі хлопця. Під час допитівОлег відмовлявся говорити без адвоката.Тож дістав телефон, аби подзвонитизнайомому юристу . І нерви у слідчогоне витримали.


Олег Мельник, постраждалий:


- Це він зпсихувався ідавай в мене цього телефона видирати ікричить до цього: іди тримай йому правуруку, а я зараз витягну. А я не віддаютелефон і він так завернув ззаду на стілмене так кинув і ривком тільки храп, ія говорю ну чую, що вже кістка лопнулаі… Все цього, він ще тягне, говорю,досить, бо ти ще й шкуру відірвеш.


Батько Олега у той часякраз стояв на вулиці під відділком.

Олександр Мельник,батько Олега:


- Ну так не видно, ятільки бачив як вони схопилися, а що тамвже далв… Так мені син розказав, на стілповалили і почали крутити руку, і якразя й почув, ну сина я ж завжди почую крик.


Мама хлопця чекалавсередині. Каже, і крики чула, і лікарівбачила, які згодом приїхали.

Раїса Мельник, матиОлега:


- Бачила, як лікар зайшовзі Швидкої, як Олег кричав мій там в томукабінеті, як лікар прийшов дивився намене, бо я була в старій одежі. Він думав,що це якась бухаричка.


Хлопцю наклали гіпс і,погрожуючи, що посадять на 15 діб, змусилипідписати розписку, нібито ніякихпретензій до правоохоронців він не має.Підписала цей папір і мати Олега. Протев міліції все спростовують. Кажуть,закон не порушували і руку свідкові неламали.


Вадим Руденко, заступникначальника РВ УМВС України у Вінницькійобл.:


- Я був, ніхто жодноїфізичної сили, якщо це треба вамвідповісти, я готовий вам відповісти…Ніхто фізичної сили до даної людини незастосовував, доставили і проводили зним певні заходи.


Батьки почали скаржитисяв усі можливі інстанції, навіть доГенпрокуратури дійшли.


Під час візиту журналістівані прокурора, ані його заступника намісці не було. Проте судячи з їх офіційноївідповіді на скаргу Раїси Мельник видно:вини міліціонерів в інциденті тут небачать, правоохоронці діяли у рамкахзакону. Натомість довели провинупотерпілого. Ніби то той вдаривміліціонера.


Тож тепер проти хлопцяще й кримінальну справу порушили — за«Опір працівникові правоохороннихорганів». Менш ніж за місяць, 17 січня,буде суд. І якщо нічого не зміниться,наступний новий рік Олег може зустрітивже за ґратами.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини